Geen evenementen meer op Jan Eleveld

315 views
1 minuut leestijd
Start

Dat het Jan Eleveld er slecht bij ligt, is ons niet ontgaan. De grond, het gras en overige groen lijken wel omgeploegd.

De klachten hierover zijn niet onopgemerkt gebleven. Klachten over schade aan het Jan Eleveld, aangebracht door evenementen en activiteiten die er plaatshadden. Maar ook klachten over brugafsluitingen, geluidsoverlast, beperkte toegang tot het Noordereiland, inkomstenderving door ondernemers/winkeliers in verband met de beperkte bereikbaarheid van het Noordereiland en de omleiding van bestaande busroutes.

Al eerder was door het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord een besluit genomen dat het Jan Eleveld tijdelijk wordt ingericht. Vandaag is daaraan toegevoegd dat bij de uitvoering van de tijdelijke inrichting van de groenstrook Jan Eleveld geen rekening wordt gehouden met mogelijke toekomstige evenementen.

Vanmiddag heb ik een gesprek met een afvaardiging van bewoners van het Noordereiland (BVN, Groene Vuist en de VVE Koopvaardijhof) en de Werf Feijenoord over de tijdelijke inrichting van het Jan Eleveld. Het uitgangspunt hierbij is dat er bij het ontwerpen van het plan zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het door de bewonersvereniging Noordereiland in 2007 ingediende burgerinitiatief ‘Ons Park’.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…