/

gek?

554 views
1 minuut leestijd
Start

Twee vrienden van mij van vroeger waren onlangs in het nieuws. Ik verloot een raider en een mars onder diegenen die hun namen raden.

1) was een vriend van me in Leiden. Prettig gestoorde sociaal-democraat die op dezelfde meisjes lag als ik (niet op hetzelfde moment). Nu islamitisch fundamentalist met een andere voornaam. Was lid van de LS(v)B, nu AEL. Wilde wel eens mee naar Israel, heeft het nu over de “Zionistische Entiteit”. Baard- en haatdragend. Was Nederlander, is nu -blijkbaar- gediscrimineerd Arabier.

2) was een studiegenootachtig persoon in Tel Aviv; geinteresseerd in de wat linksere hoek van de Israelische politiek (Meretz, Avoda). Schrijft nu onder de naam Drs XXX van Belangrijk Belangrijk Belangrijk dat het goed is als we dat gezeur van de tweede wereldoorlog vergeten (zoals die Van der Heijden wil), want dat gezeur wordt altijd gebruikt om Palestijnen mee te onderdrukken.

Zo worden leuke mensen niet leuk! Ik vorder een algeheel verbod uit op het ontleuken van mensen! Per direct!

6 Comments

 1. Schokkend. Waar ik me over verbaas is dat je zou verwachten dat mensen met de jaren milder worden. Bob Dylan schreef daarover

  “Ah, but I was so much older than,
  I’m younger than that now”

  Waar ik me ook over verbaas is dat je toch zou hopen dat bij mensen die gestudeerd hebben een soort van inzicht zou ontstaan dat de wereld niet gebaat is bij polarisering.

  Waar ik als vader verdrietig om word, is dat er mensen zijn die de wereld lelijk maken.

  En als politicus word ik er actief van 😉

  Daarbij begin ik meer en meer het credo “Sterk en Sociaal” als persoonlijke politieke opdracht te zien: Sterk: normen, waarden, veiligheid en stevigheid. Sterke economie.
  Sociaal: mensen in hun waarde laten, mensen kansen bieden hun talenten te laten ontplooien. Sociale wetgeving.

  De linkse, sociale kant van de PvdA mag er niet toe leiden dat onder dat mom mensen die er een sport in zien om andere mensen op wat voor manier dan ook te onderdrukken daartoe gelegitimeerd worden.

  Leo Strauss indachtig: the always pressing political question per excellence: how to reconcile order which is not oppression with freedom which is not licence.

  (dit uit Persecution and the Art of Writing, maar Liberalism Ancient and Modern gaat er meer over)

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…