Geld voor de Spoorzone!

266 views
1 minuut leestijd
Start

In Zuid-Holland is de Spoorzone in de Drechtsteden één van de meest urgente gebieden die ontwikkeld moeten worden. Doordat het spoor de stad doorkruist staan allerlei ontwikkelingen stil. Om dergelijke problemen op te lossen heeft Minister Peijs onder de naam "Regeling eenmalige uitkering spoorse doorsnijdingen" € 300 miljoen gereserveerd. De PvdA vindt dat de provincie bij het aanvragen van die subsidie het voortouw moet nemen. Op veel plekken in Nederland doorsnijdt het spoor stedelijk gebied. In sommige gevallen kan zo´n spoorlijn allerlei ruimtelijke ontwikkelingen in de steden tegenhouden. Minister Peijs heeft onder de naam "Regeling eenmalige uitkering spoorse doorsnijdingen" € 300 miljoen gereserveerd om deze problemen aan te pakken. Gemeenten die voor een bijdrage in aanmerking willen komen, hebben tot 1 juni 2006 de tijd een formele aanvraag voor een eenmalige uitkering in te dienen.


Op veel plekken in Nederland doorsnijdt het spoor stedelijk gebied. In sommige gevallen kan zo´n spoorlijn allerlei ruimtelijke ontwikkelingen in de steden tegenhouden. Minister Peijs heeft onder de naam "Regeling eenmalige uitkering spoorse doorsnijdingen" € 300 miljoen gereserveerd om deze problemen aan te pakken. Gemeenten die voor een bijdrage in aanmerking willen komen, hebben tot 1 juni 2006 de tijd een formele aanvraag voor een eenmalige uitkering in te dienen.In Zuid-Holland is de Spoorzone in de Drechtsteden één van de meest urgente gebieden die ontwikkeling behoeven. Deze Spoorzone is een zone met een omvangrijk bouw- en ontwikkelingspotentieel, die geografisch het gehele gebied tussen Kijfhoek en Amstelwijk omvat. Als onderdeel van de Zuidvleugel van de Randstad heeft het de potentie om zich tot hét vliegwiel van de Drechtstedenregio te ontwikkelen, en daarmee ontwikkelingen in de Zuidvleugel, de provincie en Nederland te versterken. Het belang van ontwikkeling van de Spoorzone reikt dus veel verder dan de Spoorzone en de Drechtsteden zelf.

De regeling van Minister Peijs biedt de mogelijkheid om te onderzoeken wat er op korte termijn gedaan kan worden. Betrokkenheid van de provincie daarbij past goed in de ambities van het college; in de begroting van 2006 wordt immers uitgesproken om met betrekking tot deze zone de bestuurlijke activiteiten te versterken. Statenlid Baruch (PvdA) vraagt daarom aan het college van Gedeputeerde Staten om een voortrekkersrol te vervullen bij het aanvragen van bijdragen door gemeenten in het kader van deze subsidie. Baruch: "Het oplossen van knelpunten in de Spoorzone is belangrijk voor heel Zuid-Holland. De provincie moet er daarom voor helpen zorgen dat de subsidie in Drechtsteden wordt aangewend."

1 Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…