/

Geweld tegen de staat.

455 views
1 minuut leestijd
Start

Snoeihard, persoonlijk, cynisch en wantrouwend. Zie hier de moderne politieke omgangsvormen.Het wordt voor sommige mensen steeds moeilijker om te zien dat politici en bestuurders ook maar hun best doen. Niet voor henzelf, maar om beleid dat verzonnen is door colleges en raden, namens de kiezer dus, uit te voeren.

Het is natuurlijk schandalig genoeg dat een idioot het nodig vindt om een bestuurder aan te vallen. Ik heb zelf als bestuurders ook wel eens dit soort dingen meegemaakt, en ik kan je verzekeren dat het de basis uit je functioneren wegslaat. Mensen kunnen het niet eens zijn met wat je doet, en zelfs de manier waaróp je het doet, maar als er persoonlijk en fysiek geweld gebruikt wordt, heeft dat niets meer met de inhoud te maken, en word je als mens en als politicus ontkend. 

De aanval op Marnix Norder is meer dan een aanval op Marnix Norder: het is een aanval op de PvdA, het college van B&W en de politiek zelf.

Het is dan ook des te verontrustender dat bij de reacties van het AD en de Telegraaf deze daad van geweld zo vaak goedgepraat wordt. Sterker nog: er zijn andere oproepen voor geweld tegen de PvdA en haar leden te vinden. Zo diep zijn we dus gezakt in Nederland. Natuurlijk allemaal anoniem. Snoeihard, persoonlijk, cynisch en wantrouwend.

De PvdA, het college en alle weldenkende mensen van Nederland moeten zich hiertegen uitspreken. Niet alleen het geweld tegen mensen moet gestopt, maar vooral de roep om de democratie op te heffen en de vuisten te gebruiken. Er is een mooie serie op de NPS op zondagavond die laat zien waar dát toe leidt.

3 Comments

 1. Grotendeels klopt het erhaal herboven maar ik verzet me tegen de opvatting dat een politicus en bestuuredr “ook maar hun ebst doen”. Dat is te weinig. politici en ebstuurders behoren visie en doelstellingen en gedrevenheid te bezitten. Alleen maar een boerenlul zijn die “ook maar zijn best doet” is verre van voldoende.

 2. Ik snap best dat burgers gefrustreerd kunnen raken door de bestuurlijke molens, maar het moet eindelijk eens afgelopen zijn met al die vormen van zelfrichting. Het fysiek belagen van Norder is daar het zoveelste dieptepunt van, dat in lijn geplaatst kan worden met intimidatie van hulpverleners, brandweerlui en politie. De daders mogen wat mij betreft langdurig in een politiecel gaan nadenken over de vraag: wat dacht je dat dit bijdraagt aan een oplossing? Het antwoord op die vraag is simpel, maar helaas remt dat veel mensen niet om fatsoensgrenzen te overtreden.

 3. en wat dacht je van bestuurders.
  word het geen tijd dat die ook eens gaan nadenken over hoe ze mensen kwetsen en psychis helemaal kapot maken.
  laten we wel zijn het is ’n arrogant mannetje waar niet mee valt te praten zijn wil is wet.
  oke handen thuis.
  maar is het wel fatsoenslijk om iemand geestelijk kapot maken.
  wel dus want dat is aan de buiten kant niet zien toch jeroen

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…