/

Ging Wilders al in op de uitnodiging van Bos?

509 views
1 minuut leestijd
Start

Afgelopen zondag nodigde Wouter Bos Geert Wilders uit voor een debat. Ik ben benieuwd of Wilders erop in gaat, en hoe lang dat duurt. Daarom maakte ik, samen met Marije van den Berg deze site: GING WILDERS AL IN OP DE UITNODIGING VAN BOS.

Update: zie ook het uitstekende artikel over de “debatvaardigheid” van Wilders van Roderik van Grieken van het Nederlands Debatinstituut.

9 Comments

 1. Wilders heeft de ballen niet daarvoor,voor die uitdaging van Bos is Wilders rug te krom.Wilders weet alleen zijn rug recht te houden als beveiliging mensen rond hem staat.

 2. Ik heb ook een aantal klokken lopen.
  1e De klok wanneer en vrije discussie mogelijk is op de PvdA Rotterdam website. Staat op drie jaar twee maanden vijf dagen en 8 uur.
  Andere klok. Hoe lang duurt het voor hardwerkende mensen, die alle cijfers kennen die criminologen nu naar buiten brengen, excuses krijgen, omdat ze door beroeps allochtonen vanwege hun terechte (blijkt nu wetenschappelijk) kritiek voor racisten zijn uitgemaakt.
  Klok staat op 8 jaar 4 maanden en vergeet de rest maar.

 3. Nou, Ronald. Ik heb geen idee waarom er niet gereageerd kan worden op de website van de PvdA Rotterdam, maar meestal heeft dat te maken met een té veel aan gescheld. Maar het grootste gedeelte van de fractie (en daar gaat het per slot van rekening om), gaat met graagte in debat. Ook met Leefbaar Rotterdam! De cijfers over crimineel gedrag zijn voor zover ik weet gewoon beschikbaar. Ook geselecteerd naar ethnische achtergrond. Kan me niet herinneren dat de betroffen wetenschappers voor racist zijn uitgemaakt. Waar en wanneer is dat gebeurd?

  Overigens is Wilders nog steeds niet op de uitnodiging van Bos ingegaan.

 4. Ik geef Wilders gelijk waarom hij niet met een luizebos in gesprek wilt .
  Hij heeft mij en vele anderen enorm belazerd met zijn verkiezingsbeloften .
  Het enigste wat ik weet van een PVDA vandaag de dag is,”dat ze zich verschuilen achter de christenpartijen .
  Waardoor hier in nederland de betutteling enorm is toegenomen .
  Ook de pleidooi dat hij de ziektekosten omlaag zou brengen is een fabeltje waardoor vele gezinnen amper meer op vakantie kunnen .
  Ook aan de gemeenteraad in Rotterdam heb ik mij zeer aan geergerd om zo´n vuilnisbak als Tariq Ramadan op zijn troon te laten zitten, wat de stad al 1,2 miljoen heeft gekost terwijl dat geld veel nuttiger kon worden besteed .
  Ik hoop ook van hartr dat Wilders volgend jaar naar Rotterdam komt om het zootje onder leiding van Peter van Heemst het stadhuis uit te flikkeren .

 5. Geert Wilders heeft niets met democratie te maken, het is een partij van verboden, die fundamentele vrijheden wil opheffen
  + Afschaffing van artikel 1 van de Grondwet, de rechtstatelijke grondnorm dat alle ingezetenen in beginsel gelijk zijn voor de wet.
  + Gedeeltelijke en blijvende beperking van de vrijheid van meningsuiting
  + Gedeeltelijke en tijdelijke opschorting van de vrijheid van godsdienst
  + Gedeeltelijke en tijdelijke opschorting van de vrijheid van onderwijs
  + Blijvende opheffing van het habeas corpus-beginsel in die zin dat de overheid bij het enkele vermoeden van terroristische activiteiten of sympathieën iedere burger voor onbepaalde tijd kan vasthouden zonder aanklacht en zonder substantiële rechterlijke toetsing: de zogenaamde administratieve detentie.
  + De PVV wil snoeien in de uitkeringen en de “te royale Nederlandse verzorgingsstaat” vervangen
  + De partij wil verder ontwikkelingshulp schrappen,
  + de PVV staat ontkennend t tegenover klimaatverandering.
  + opheffing van België
  Tja, kunnen we naar België als de polders vollopen.

  Wilders stemden zijn vaker man dan vrouw, vaker alleenstaand dan gehuwd, woonden vaak op het platteland, met name in het oosten en zuiden van het land. Stemmers op Wilders waren laag opgeleid en a-religieus. Wilders trok meer jongeren dan ouderen

 6. verzorg je eigen tuintje. resposability, the ability to respond.
  leer je gedachten te observeren. leer te kijken naar je gedachten. geluk is “a peacefull mind”. stop met wijzen naar anderen, hoe ze het moeten doen. doe het zelf
  vr.gr.
  M.de Z

 7. Het is goed bedoeld, hoor, dit initiatief. Maar te laat.
  De PvdA heeft zich laten kennen als een partij, die:
  -Heel goed weet, wat anderen moeten doen
  -Heel goed weet, hoeveel belasting anderen moeten betalen
  -Heel goed weet, dat het kritiekloos (onder)steunen van diverse categorieen allochtonen en illegale immigranten van deze groeperingen sympathie oplevert. Waarbij de partij er dan vanuitgaat, dat zich dat vertaalt in stemmen.
  -Heel goed voor het eigen partijkader kan zorgen (Er is altijd wel een burgemeestersbaantje of commissarisfunctie bewschikbaar voor een partijlid, die even wat anders wil of moet). Met Herfkens en Calon als meest wanstaltige voorbeelden.
  -Heel slecht is in het omgaan met kritiek op bovengenoemde voorbeelden. Want wat zou het wijs geweest zijn van de PvdA om, bijvoorbeeld, mevrouw Herfkens te royeren wegens het bewust toebrengen van aanzienlijke imagoschade aan de partij. Immers, mevrouw Herfkens werkt op tranentrekkende wijze op de lachspieren van iedereen (ook ik) die tegen de PvdA is: De armoede bestrijden!!!!, kom, laat ons niet lachen zeg!. Maar het is en blijft natuurlijk een uiterst genante vertoning, de affaire-Herfkens.
  -Kennelijk denkt, dat de kiezer een kwijnend geheugen heeft, en dit soort akkefietjes tegen verkiezingstijd wel weer zal zijn vergeten….(niet dus!)
  -Kennelijk vergeten is, wie haar achterban is: de hardwerkende werkman/vrouw.

  Conclusie: Beste PvdA, hef je toch op. Niemand zal jullie missen. Mensen, die ooit PvdA hebben gestemd, kunnen veel beter terecht bij, afhankelijk van hun visie en persoonlijke omstandigheden:
  -SP
  -Gl
  -D`66
  -PVV (ja, inderdaad….)

  We zullen het wel zien!

  Met vriendelijke groeten,

  Cees Dekker

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…