Go JS!

269 views
1 minuut leestijd
Start

Van RTV Dordt:

Jonge Socialisten in actie tegen Dordtse deur- en horecabeleid  (02-01-2006)
Uitgaan in Dordrecht is geen lolletje. Veel jongeren worden bij kroegen en disco’s geweigerd vanwege hun etnische afkomst of leeftijd, terwijl andere stappers zich geïntimideerd voelen door portiers. Dat concluderen de Jonge Socialisten Drechtsteden en de Anti-Discriminatieraad Dordrecht die samen actie gaan voeren tegen het deur- en horecabeleid in Dordrecht.

Op 3 februari wordt een manifestatie gehouden in Party Centrum De Pontonnier, waar onder meer PvdA kamerlid Jeroen Dijsselbloem het woord zal voeren. Hij was de initiatiefnemer van het PvdA actieplan tegen discriminatie in het uitgaansleven.

,,Sommige leden van ons hebben vervelende ervaringen met uitgaan in Dordrecht. Turken en Marokkanen worden soms zonder pardon geweerd,’’ zegt voorzitter Marco Kraaijenbrink van de Jonge Socialisten Drechtsteden, de jongerenpartij die 16 leden telt. ,,Er zijn vaak vervelende incidenten en we vinden dat de politiek en de Dordtse horeca te weinig ondernemen om daar een einde aan te maken.’’

De Anti-Discriminatieraad Dordrecht krijgt weinig klachten over het deurbeleid, maar ze zien het probleem wel. Met de actie wil de instantie jongeren erop wijzen dat ze klachten kunnen indienen, waar iets mee wordt gedaan.

Naast discussies worden bij de manifestatie vanaf 20.30 uur ook ludieke acties en een afterparty georganiseerd. Daarvoor zijn enkele rappers uitgenodigd. Daarnaast wordt een publieksprijs uitgereikt aan de beste horecaondernemer in Dordrecht. De Jonge Socialisten kondigen binnenkort nog meer ludieke acties aan, maar daar willen ze nog niets over zeggen.

Goed zo, JS Dordt! Goed om ook te laten zien hoe het wel kan!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…