Goed nieuws over RTV West

312 views
1 minuut leestijd
Start

Het
had niet veel gescheeld of de Provincie had vorig jaar RTV West niet
gesteund. Dat had tot het einde van RTV West kunnen leiden.
Maar nieuwe bezems vegen schoon en Radio TV West heeft in 2004
enorm goede jaarcijfers gehaald: een nettowinst van ruim 1,3 miljoen euro tegenover een verlies van 3,8 miljoen euro in 2003.
De omzet kwam uit op 11,5 miljoen,
terwijl in 2003 nog een omzet van 13 miljoen werd behaald.
Ze slaagde erin financieel overeind te krabbelen door
kostenbeheersing en andere structurele maatregelen.

4 Comments

  1. Robbert, niet te vroeg juichen. RTV West heeft nog een (weliswaar kleiner dan vorig jaar, maar nog altijd) fors negatief vermogen! Dat betekent dat de schulden groter zijn dan de bezittingen.

  2. Kees, dat is niet moeilijk met de enorme hoeveelheid schulden die er gemaakt zijn. De bedrijfsvoering is grotendeels op orde, en dat betekent dat het erop lijkt dat het geld dat PS uitleent (waar ik trouwens grote bedenkingen bij had) toch goed terecht lijkt te komen. Wat de nieuwe zakelijke leiding heeft gepresteerd is enorm. Niet alleen hebben ze moeilijke beslissingen genomen, maar ook de administratieve bedrijfsvoering verbetererd. We zijn er nog niet, inderdaad, maar we zijn wel op de goeie weg. Nu mogen ze nog wat vaker aandacht besteden aan de Provincie 😉

  3. Eigenlijk vind ik een dergelijk bericht over RTV West voor een ( PvdA) statenlid niet gepast. Het klopt niet en geen weinig blijk van inzicht in cijfers en vereist inzicht achter cijfers. Iedereen weet dat het makkelijk afschrijven is op een jaar van je voorgangers. Bovendien als je echt wilt vergelijken moet je de cijfers in de exploitaite vergelijken van beide jaren. Het operationele resultaat van 2003 was € 200.000.Allemaal cijfers die voor een stratenlid gewoon inzichtelijk zijn! Bovendien is evident dat oude bezems hebben schoongeveegd waar de nieuwe bezems profijt van hebben.Dat is de nieuwe leiding gegund, maar met de eer die een ander toekomt strijken gaat weer wat ver.En een statenlid die afgeeft op oude bestuurders is gewoon ongepast.

  4. In het jaarverslag 2004 van RTV West tref ik geen operationeel resultaat 2003 van € 200.000 aan. Wel lees ik dat in 2003 ruim € 2.6 miljoen reorganisatie- en afvloeiingskosten ten laste van het resultaat is gebracht. Als ik dat van het totale verlies aftrek resteert een verlies 2003 van € 1.1 miljoen. In 2004 is er een positief resultaat van € 1.3 miljoen behaald. Dat is een verbetering van € 2.4 miljoen!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…