Gratis geld en stemmen!

373 views
1 minuut leestijd
Start

Twee nieuwe sites zagen de afgelopen maand het licht, en ze hebben een markante overeenkomst.

De eerste site is het nieuwe initiatief van Dirk Scheringa: www.degift.nl. Deze site is bedoeld voor mensen die graag rijk willen worden. Het schijnt namelijk zo te zijn dat er in Nederland nogal wat mensen zijn die niet weten aan wie ze hun geld na moeten laten. Voor slechts €14,95 kan je je levensverhaal opschrijven (hoe vaak je sport, of je husidieren hebt etc) en kan iedereen die zijn of haar miljoenen kwijt wil, je makkelijk vinden.

De tweede site is het nieuwe initiatief van Stichting het Nieuwe Stemmen: www.wiekiesjij.nl. Deze site is bedoeld voor mensen die graag willen weten op wie ze moeten stemmen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat er in Nederland nogal wat mensen zijn die niet weten hoe ze hun verhaal moeten verkopen. Doot het invullen van een zoekprofiel (wil ik stemmen van iemand die voor meer natuur is of iemand die wil dat de regio belangrijk is? Iemand die op me stemt omdat ik een man of een vrouw ben? willen ze iemand met expertise op het gebied van Jeugdzorg of Landbouw?) kunnen kandidaten zichzelf aanprijzen.

In beide gevallen is het lariekoek. Mensen die zich op de eerste site inschrijven maken grote kans er alleen maar €14,95 mee kwijt te zijn. Zeker als meer en meer mensen zich inschrijven, wordt de keuze voor al die miljionairs maar moeilijker en moeilijker. En als ze al een keuze willen maken tussen de tientallen aanbiedingen, zou je dat dan moeten doen op grond van hoe hard je het nodig hebt, op grond van medelijden of op grond van hoeveel kinderen je hebt?

Mensen die zich inschrijven op de tweede site, zouden die zich niet druk moeten maken om hun publiek profiel door ambachtelijke politiek te bedrijven, bijvoorbeeld door een scherpe analyse te maken van wat er aan de hand is, voorstellen te doen voor verbetering, die proberen door te voeren, en vervolgens uit te leggen wat ze gaan doen of al gedaan hebben met hun publieke mandaat?

Maar voor beide gevallen geldt dat ze consument en stemmer in het ootje nemen. Geloof me nou: er zijn maar heel weinig miljonairs die geen idee hebben wat ze met hun geld moeten doen, en van dat kleine aantal zal maar een heel klein gedeelte de site opzoeken om een behoeftige klant te vinden. En zelfs bij provinciale statenverkiezingen gaat het toch nog steeds om de partijprogramma’s en de mensen die hun energie moeten aanwenden om die zo veel mogelijk verwezenlijkt te krijgen. Zelf er hard voor werken blijft dan toch het beste. Voor geld en stemmen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…