///

Hard/zachtland

459 views
1 minuut leestijd
Start

IMG00093-20090711-1757.jpgEen vriend van me is na jarenlang verblijf in de Verenigde Staten aan het her-inburgeren in Nederland. Interessant wat hem opvalt: bij de trein mensen stappen mensen ín voordat iedereen uitgestapt is, skateboardterroristjes, moslims die weglopen van de PvdA, in plaats van mét de PvdA en de vraag of je bij de herinburgeringscursus wel of niet een oortje in mag, of moet je dan bij de sekse-apartheidscursus?

Hilarisch vaak, maar soms ook verdrietig, mij valt vooral het toegenomen schofterige gedrag van mensen als ze er niet op aangesproken kunnen worden. Op Internet, in “de politiek” en in het verkeer: snoeihard, persoonlijk, cynisch en wantrouwend schijnen de nieuwe Nederlandse omgangsvormen te worden.

Donkerslootstraat

Gelukkig zijn er ook andere geluiden. Afgelopen weekend was ik weer eens in Hillesluis, waar ik was uitgenodigd voor het traditionele buren-eten. Cor, Ger, Anja, Diana, Niko en al die andere vrijwilligers elkaar weer zo gek gekregen om lekker te koken en met elkaar in het zonnetje te eten. Turks, Marrokaans, Pakistaans, Surinaams was er in ieder geval, en als toetje vlaflip en een wafel met jam. Zonder dit soort initiatieven zou je denken dat er helemaal geen hoop meer is, en dat we er alleen maar zijn om elkaar af te bekken. Bravo, Donkerslootstraat! Volgend jaar kom ik weer!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…