Hedendaags feminisme.

279 views
1 minuut leestijd
Start

Opmerkelijk nieuws in de Parlementaire nieuwsbrief van de SDU:

‘Koenders vrouwvriendelijkste bewindspersoon’ 
Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking is gekozen tot meest vrouwvriendelijke bewindspersoon van Den Haag. Dat stelde Ozdemir van de emancipatieorganisatie Women on Top gisteren. Koenders verdient de eerste plaats omdat hij vrouwenrechten tot een van de vier prioriteiten van zijn beleid benoemde en daar meteen een fonds voor lanceerde. De tweede prijs ging naar voormalig minister Nicolaï voor Bestuurlijke Vernieuwing die een zwangerschapsverlof voor vrouwelijke parlementariërs mogelijk maakte. Tevens werden beide heren geprezen om hun presentatie. ‘Koenders zag er op Prinsjesdag oogstrelend uit in zijn jacquet’, aldus Ozdemir, die de PvdA’er de titel ‘Robbie Williams van het Binnenhof’ meegaf. ‘En Nicolaï toont keer op keer dat hij erg lekker in het pak kan zitten.’ Overigens voelde Koenders zich ook met zijn "Robbie Williams-titel" vereerd: ‘Ik vind het eigenlijk wel leuk om zo genoemd te worden.’

Wat moeten we hier nu weer van denken? Ik geloof dat het hier gaat om Viva-vrouwvriendelijkheid, terwijl vroeger Opzij-vrouwvriendelijkheid maatgevend was. Ingewikkeld, ingewikkeld.

Ik wens de lezer een chatima tova en g’mar chatima tova.

1 Comment

  1. Tja, vallen wij maar in de prijzen, Robbert Baruch? Misschien hebben we ons uiterlijk niet mee en is persoonlijkheid beetje te gespleten. Nooit geweten dat er vrouwenrechten bestaan, wordt tijd voor een beetje Googlen of Wikipedia of gewoon ons een lot v.d. postcodeloterij aanmeten en eventueel gewonnen geld voor een goed doel uitbesteden en naar de media stappen. Wie weet komen we in de Margriet & Libelle en het gezicht van Wouter Bos op onze t-shirt laten crashen….(h)

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…