Het geval Verdonk (weer eens)

341 views
1 minuut leestijd
Start

verdonk

Het zoveelste relletje rond het geval Verdonk. Een aantal bekende Nederlanders heeft haar gesteund, en Verdonk ziet het openbaarmaken van de namen als de zoveelste aanval van “de gevestigde orde” op haar persoon. Opmerkelijk is dat blijkbaar de mensen die “de beweging” steunen niet tot de gevestigde orde behoren. Onde de gulle gevers bevinden zich John de Mol, Harry Mens, Sylvia Tóth, Chris Thunnessen en Willem Zegwaard. Toch gevestigde namen. Althans, namen die om verschillende redenen wel eens in de krant komen.

En dat is goed. De open samenleving, en haar vrienden, houden van de vrije pers, en houden van een politiek die transparant is. Daar hoort ook bij dat zichtbaar is wie de partijen betalen. Dat geldt ook voor “de beweging”. Over de redenen waarom deze mensen hun zuurverdiende geld delen met “de beweging” kunnen we alleen maar fantaseren. Maar dat sommigen er bezwaar tegen hebben, zet te denken. Schamen ze zich stiekem niet toch een beetje voor dat malle mens met haar vreemde strapatsen?

1 Comment

  1. Als ik “donor” (_sic_, Verdonk in Nova) van -Verdonk- TON was, zou ik ook niet blij zijn met openbaarmaking, -maar ik ben dan ook geen donateur van TON 😉 Sterker nog, niemand maakt zo weinig kans op mijn stem als Rita.

    Het is wel weer free publicity voor het mens: ze verschijnt in elk nieuwsprogramma ;-/

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…