Hoongelach!

355 views
1 minuut leestijd
Start

Paul en Gerold lachen me uit.

Ook bij de begrotingsbehandeling: een motie van Yusuf Tahiroglu van Groen Links om 200 "deelraadsbomen" (25 deelraadsleden x 8 wijken) te planten. De motie werd door het DB ondersteund en unaniem aangenomen. Aangezien wij ook onze bijdrage willen leveren aan CO2-compensatie heb ik vanochtend in een overleg voorgesteld de bomen aan die compensatie te koppelen, en te kijken of we een bijdrage leverden. Dat idee werd met hoongelach beantwoord: ik heb met betrokkenen afgesproken hier melding van te maken en hun foto op mijn site te plaatsen. Bij deze dus.

Overigens heb ik natuurlijk wel gelijk. In de motie staat immers dat door het planten "de deelgemeente enorm zal bijdragen aan haar verplichtingen ten aanzien van de natuurcompensatie". De betrokken ambtenaren (links Paul van Schaijk, rechts Gerold van Elshuis) hebben overigens natuurlijk ook gelijk dat deze bomen niet automatisch de gehele uitstoot compenseren.

We gaan de motie trouwens wel uitvoeren. We gaan proberen zo veel mogelijk te koppelen aan de nationale boomplantdag, en voor zover dat niet lukt, de 200 bomen in de rest van het jaar te planten. Als we al niet bijdragen aan het compenseren van de CO2-uitstoot, dan maken toch in ieder geval de deelgemeente weer wat groener, dus mooier.

1 Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…