Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid.

360 views
1 minuut leestijd
Start

helderheid

Een bijzondere en emotionele middag; vandaag werd het bord op het Helderheidpein onthuld. In het kort de geschiedenis; in 2006 kwam ik er voor het eerst, samen met mijn vriend en partijgenoot Thijs Reuten. Toen was het nog een grauw asfaltpleintje. Er kwamen een paar kereltjes op ons af die me vroegen of er kunstgras kon komen. De deelgemeente heeft het er neergelegd, en toen we het pleintje wilden openen, bleek er opeens in grote letters HELDERHEID op de muur te staan. Ik vroeg me af wat dat te betekenen had, en een paar mensen legden me uit dat Helderheid de naam was waaronder hip-hopartiest Breyten Muskiet (1987-2004) bekend stond. Hij werd ook wel de Nederlandse Biggy Smalls genoemd. In ieder geval was het een betrokken en inspirerende rapper.

Nadat ik van de mannen van de Tuigcommissie (Moorder E, Cryptisch en Mike Metal) gehoord had wat Helderheid voor hen en de wijk betekend heeft, hebben we besloten het sportpark officieel naar hem te vernoemen. Vandaag heb ik, samen met de moeder van Helderheid, gospelzangeres Joany Muskiet, het bord onthuld.

helderheid

update een oplettende lezer meldt me dat ik al in 2005 om meer Helderheid vroeg 🙂

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…