Horizon

408 views
1 minuut leestijd
Start

Het zijn vreemde dagen. Er zijn allemaal dingen die gedaan moeten worden, dus zo lang ik in dienst ben, ga ik maar braaf naar het deelgemeentekantoor. Maar de agenda wordt maar leger en leger. En dan lees ik ook nog eens op de site van Binnenlands Bestuur:

Weggestuurde en opgestapte wethouders blijken heel lastig aan een nieuwe baan te komen. Zij krijgen daarbij geen hulp van politieke partij, gemeente of beroepsvereniging. De wethouders die een baan hebben gevonden, is dat op eigen initiatief gelukt.

Nou, dat is weinig hoopgevend. En verderop in het stuk:

De onderzoekers adviseren wethouders om zelf het voortouw te nemen bij het regisseren van hun loopbaan. ‘Je ziet dat het nu pas gebeurt als men niet meer in functie is. Men moet juist vanaf het moment van aantreden actiever bezig zijn met de loopbaan na het wethouderschap’, aldus Lies Sijstermans, senior onderzoeker bij IVA.

En daar ben ik dus écht mordicus op tegen. Er zijn al veel te veel volksvertegenwoordigers en bestuurders die hun functie vooral als carriere-move zien; als je ze aanspoort om vanaf dag één naar een nieuwe baan te laten uitkijken, wordt dat beeld alleen maar versterkt.

2 Comments

 1. Beste Robbert,

  Een leidinggevende van mij (je kent hem ook, ene Eric O. (niet die marinier die in Irak iemand per ongeluk doorschoot)) heeft mij altijd verteld dat je zelf verantwoordelijk bent voor je carriere. Indien een organisatie of een persoon je in een positie brengt die jij zelf niet prettig vindt, dan moet je daar naar handelen.
  Deze wijze woorden hebben mij tot het zelfstandig ondernemerschap geleidt.
  Jou kennende zal je zo weer een nieuwe uitdaging vinden.
  Het feit dat je onvrijwillig je vorige baan hebt moeten opgeven is geen kwestie van het niet aankunnen van het werk, het werk kon jou niet aan!!!!

  Succes, en Nederland grijp je kans!!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…