Humor en huilen in de Staten

423 views
1 minuut leestijd
Start

Soms valt er wat te lachen in de staten:

De heer BARUCH (PvdA): Het gekraak dat u net hoorde, was het breken van mijn klomp.
De heer FRANSSEN: Gaat u daar dan eens mee lopen, want ik zie dat u een paar zwarte schoenen aan heeft.
De heer BARUCH (PvdA): Ik heb hier een klomp liggen, speciaal meegenomen om te kraken, net als een aantal noten. Een daarvan is dat wij een procedure hebben afgesproken. In dat rapport staan 30 aanbevelingen. Een aantal partijen heeft daar prioriteiten uitgepikt en aan GS gevraagd: kom eens met een verhaal hoe je dat aanpakt. GS zijn er in hun behandeling niet op teruggekomen. Van die 30 waren er ongeveer 15 uitgekozen. Van ongeveer 4 zeggen GS: geef ons nog een paar weken om daarmee aan de slag te gaan. Eigenlijk had ik verwacht een antwoord te horen op die eerste 30.
De heer FRANSSEN: Ik zal hier niet zeggen dat u met die opmerkingen helemaal ongelijk heeft.
De heer BARUCH (PvdA): Niet helemaal ongelijk…
De heer FRANSSEN: Maar dat neemt mijn verzoek aan u om twee, drie weken de tijd te hebben om die onderdelen wat beter uit te werken en per brief aan u voor te leggen, waarna wij over de motie kunnen stemmen, ook niet weg.
Mevrouw DE BOER (GROENLINKS): Wat zegt dit over onze bestuurskracht?
De heer FRANSSEN: Dat die buitengewoon sterk in ontwikkeling is.

Maar soms is het ook erg verdrietigmakend wat er verteld wordt: volgens de LPF hadden we naar Janmaat moeten luisteren, dan hadden de linkse kerk en paars niet zo’n zooitje gemaakt met al die buitenlandse imams (of zo).

De heer TRABSKY (LPF): Gemakkelijk is het niet met een ontwikkeling van 28 nationaliteiten in 1971 naar meer dan 125 verschillende nationaliteiten nu. Iemand noemde zo-even het voorbeeld van Babylon. Het gaat er inderdaad op lijken dat wij in een dergelijke situatie terechtkomen. Dus is actie geboden, ook al omdat we in ons land 3 miljoen allochtonen hebben van wie 1,5 miljoen van niet-westerse afkomst.
[…] De vreemdelingen zelf kun je het al helemaal niet kwalijk nemen, want zij zijn hier tenslotte gewoon heen gekomen om er beter van te worden; zij zagen ook een heel grote geldboom staan. Nee, het is met name onze kortzichtigheid geweest van de afgelopen 30 jaar, in concreto bijvoorbeeld het niet tijdig luisteren naar mensen zoals Pim Fortuyn, Bolkestein en de zich vaak wat minder charmant uitdrukkende Janmaat. […]
De “weg met ons”-mentaliteit is […] ontstaan doordat het geschiedenisonderwijs door onze linkse gemeenten en linkse vrienden behoorlijk om zeep is geholpen. […] de “weg-met-ons-mentaliteit” is zo’n beetje begonnen met de Dolle Mina’s […]. Onze imams (zijn) rechtstreeks onze samenleving […] ingeslingerd en […] overheden zoals de Saoedische en de Marokkaanse (frustreren) […] vaak bewust en met veel financiële middelen ons assimilatiebeleid […].

Overigens stemde de LPF wel gewoon in met het door GS voorgestelde beleid.

6 Comments

 1. Ik vind dat in pricipe de heer Trabsky geen ongelijk heeft. Sowieso zou Janmaat een “doetje” zijn in vergelijking met uitspraken van politici tegenwoordig.
  En misschien als we 20 jaar geleden zijn uitspraken wel serieus hadden genomen, alles wat in de afgelopen drie jaar in Nederland gebeurd is niet hadden meegemaakt.

 2. beste mensen
  het praesidium en de CvdK hebben uitgesproken dat ik geen beledigende dingen heb gezegd (zie het verslag); dat zou ik ook nooit hebben willen doen want ik gun eenieder die hier momenteel met een geldige verblijfstitel aanwezig is en zich voorbeeldig gedraagt overeenkomstig onze wetten en morele waarden, zijn of haar plek in de samenleving. Ik ben zelf 2e generatie vreemdeling.
  Als jullie moeite hebben met onder meer door LPF genoemde en benoemde waarheden en opinies is dat nog geen reden om zo op de man te gaan spelen, dat is voorwaar het lidmaatschap van PS onwaardig.
  vriendelijke groet
  Yuric

 3. terwijl ik uw commentje lees,denk aan de CvK Fransen…..
  heeft hij een aantal goedbetaalde bijbanen opgegeven ??
  Of blijft hij zijn zakken vullen???????

 4. Zolang hij goed werk doet als CdK mag hij van mij alle bijbanen houwen. Sterker nog: ik denk zelfs dat het goed is voor de provincie als hij een groot netwerk heeft!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…