Jeltje!

384 views
1 minuut leestijd
Start

Na de aankondiging van het vertrek van Marnix Norder dat hij wethouder zou worden in Den Haag zijn we als statenfractie in spoedvergadering bij elkaar gekomen, en hebben we een commissie aangewezen die een geschikte kandidaat moest voordragen. De commissie bestond uit Martin Huls (fractievoorzitter), Lennie Huizer (gedeputeerde), Wim Vink (gewestelijk secretaris) en ik (fractiesecretaris). De commissie is door verschillende mensen benaderd met kandidaten, maar heeft zelf ook een lijstje gemaakt met mensen die zij voor deze zware functie in aanmerking vonden komen. Degene die bovenaan de lijst stond, is als eerste door de commissie aangezocht, en heeft “ja” gezegd: Jeltje van Nieuwenhoven.
De PvdA-statenfractie heeft vanochtend ingestemd met het voorstel om Jeltje van Nieuwenhoven voor te dragen als Gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland.
Met Jeltje haalt de Zuid-Hollandse PvdA een sterke en zeer ervaren politica in huis, die de zware portefeuilles van Marnix Norder aankan. Ze is gepokt en gemazeld in het politieke ambacht, en ze is goed ingevoerd in de provincie Zuid-Holland. Een nieuw maar bekend gezicht voor de Zuid-Hollandse provinciale politiek.
Over een paar weken zal Jeltje in een extra vergadering van Provinciale Staten als kandidaat-gedeputeerde voorgesteld worden, waarna zij, naar verwachting, naast Lennie Huizer Gedeputeerde van de PvdA zal worden.
Zie het verslag van het NOS-journaal.

2 Comments

  1. Robbert,
    Gefeliciteerd met Jeltje! Heb haar altijd een plezierige, betrokken en nuchtere vrouw gevonden, die – als het moet – boven de partijen kan staan (over Burgemeesters gesproken…).
    Groeten van de andere kant!
    Robert

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…