Jumpen doe je zo, Máxima!

200 views
2 minuten leestijd
Start

Op mijn Hyvespagina kreeg ik de volgende vraag van één van mijn liefste hyves, msn en radio-vriendinnetjes:

hey robbert,

Hoe gaat het er mee ???

Wij hier in huis hadden een paar vragen:

#1: Sinds waarneer kan jij JUMPEN:(()

#2: Hoe was het om Maxima in het echt te ontmoeten ??

Nou, dat zal ik je zeggen. Om te beginnen is jumpen natuurlijk verplicht voor een portefeuillehouder cultuur. Net als een fatsoenlijke box geven.

Máxima

Maar verder: Vandaag stond in het teken van een aantal belangrijke evenementen. Om te beginnen was er natuurlijk de aftrap van Music Matters. Een groots opgezet project waarbij alle (!) kinderen in Rotterdam muziekles gaan krijgen. Zoals we weten van stedelijke evenementen wordt dat groots gevierd: in dit geval door een enorm muziekspektakel in een tent in op het Afrikaanderpark. En wat een feest! Ik heb nog gejumpt met prinses Maxima. Wie dat niet gelooft moet maar eens kijken op deze link: rond 1 minuut en 40 seconden. Tijd voor een gezellig babbeltje was er niet, maar ze reageerde wel enorm leuk op alle kinderen die haar spontaan kwamen begroeten. En ze genoot zichtbaar van alles wat er voor haar was georganiseerd.

Ik zat naast Máxima, maar wel aan een andere tafel. Precies naast haar beveiliger die zó uit KoefNoen weggelopen was. Zijn naam is geheim, zoals blijkt uit zijn naambordje:

Sitting next to John Doe

Daarna snel door naar de ondertekening van de intentieverklaring voor normen voor kinderen. Het is een set afspraken tussen scholen, de gemeente, deelgemeenten en andere partners om de komende jaren extra te investeren in de talenten van kinderen. Ik ben geen grote fan van allerlei bestuurlijke bijeenkomsten waar ik mensen tegenkom uit dezelfde groep van 200 mensen waar ik iedere keer tegenaanloop, maar het was wel een goeie om te markeren dit keer: concrete voornemens zoals 6 uur onderwijs per week erbij, en onderwijs dat gericht is op het ontplooien van talenten. Ik mocht Dagmar Oudshoorn vervangen, en daar was ik best trots op.

De overeenkomst!

Pieter Winsemius (nu van het sociaal platform rotterdam) en de uitvinder van het Pact op Zuid, onze eigen Dominic Schrijer waren er ook, zoals de foto bewijst:

Pieter Winsemius, Dominic Schrijer

Mensen vroegen zich af waarom ik zo veel smsjes aan het sturen was. Ik moest ze dus uitleggen dat ik aan het Twitteren was. Waarschijnlijk heeft dat een stuk of 5 nieuwe twitteraars opgeleverd.  

Meteen door naar ’t Klooster waar het Rotterdams Milieucentrum samen met Stichting Afri een Iftar hadden georganiseerd. Het was leerzaam, gezellig en leuk. Er was een prima presentatie en daaraanvolgend een grappig toneelstuk over het milieu.

On top of the world

Hierover was een folder over gemaakt, waar ik onverwacht een eerste exemplaar van uitgereikt kreeg. De avond was georganiseerd door de Stichting Afri. Een bijzondere organisatie van bijzondere mensen. Het bijzondere is dat dit nou een club is die echt door jongeren zélf is opgezet, met het idee: "het is ónze stad, ónze deelgemeente, ónze wijk, en we gaan er wat moois van maken". Echt fantastisch dus.

Vervolgens door naar de fractievergadering, waar ik hoorde dat de fractievoorzitter van de deelraadsfractie van Leefbaar Rotterdam, Jan Smit, als éénmansfractie verder gaat.

En dan nog een nagekomen foto: het was dus écht heel gezellig op de dialoogdriedaagse. Zie Margalith en Dagmar 🙂

Dagmar Oudshoorn en Margalith Baruch

1 Comment

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…