/

Kandidatuur bestuur Nieuwspoort

334 views
1 minuut leestijd
Start

Binnen het functioneren van de Nederlandse democratie neemt het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort een belangrijke en opmerkelijke plaats in. Het is de plaats waar journalisten, politici, lobbyisten, bestuurders in rust en vertrouwelijkheid met elkaar kunnen praten. Typisch Nederlands: het gebeurt toch, dus laten we het faciliteren, en er vervolgens een mooie plek van maken.

Het is een prettige plek waar ik graag kom. Voor de ontmoetingen, om een mail te kunnen sturen en om te eten. Onlangs heb ik me kandidaat gesteld voor het bestuur van Nieuwspoort: ik ben graag verantwoordelijk voor het behouden en verbeteren van Nieuwspoort. Het kan namelijk nóg beter. Een nieuwe kaart, meer relevant en uitgebreider netwerk en een verbeterde locatie.

Om te beginnen kan de uitstraling, keuken en faciliteiten verbeterd worden. Er is weliswaar al WiFi, maar er staat nu maar één oude PC (zonder virusscanner) om zelf eens wat op te zoeken of te kunnen versturen. De televisie staat nu in de societeit, maar je zou er ook aan kunnen denken om een televisie in een aparte ruimte te zetten, zodat noch de kijkers, noch de mensen die niet kijken gestoord hoeven te worden. Er zijn plannen voor een verbouwing. Ik ben er een groot voorstander van. Het eten kan vaak beter, al is de zelfgerookte zalm onovertroffen.

De relevantie van Nieuwspoort voor alle gebruikers, met name politici, moet verhoogd worden. Er kan meer en jonger publiek worden aangeboord, zonder aan de sociëteitsgedachte afbreuk te doen. De vergaderzalen zouden beter gebruikt kunnen worden: ook voor kleinere bijeenkomsten.

Ook vind ik dat internationale aspect van Nieuwspoort verbeterd kan worden, onder andere door betere samenwerking met het vredespaleis, internationale organisaties en de gemeente.

Om het een relevante en kwalitatieve locatie voor succesvolle ontmoetingen te houden wil ik een open, bereikbaar, modern en slagvaardig bestuur helpen neer te zetten.

Mijn kandidatuur wordt gesteund door een aantal Poorters en andere nauw betrokkenen: zie hiervoor mijn linkedinprofiel. Een beknopte presentatie van mij, mijn toekomstige collega’s en medekandidaten vind je op  de site van Nieuwspoort.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…