/

Keti Koti, en ruzie bij de SP

392 views
1 minuut leestijd
Start

Keti Koti!

Op 1 juli 1863 (dank je, Sherida!)  werd in Suriname de slavernij afgeschaft. Sinds een paar jaar wordt dat herdacht met het "Keti Koti"-festival. Ook in Feijenoord. Gisteren mocht ik symbolisch eigen ketenen (gelukkig van papier) verbreken, waarmee het festival geopend was. Het vond plaats in en rond de gezellige speeltuin "De Middenstip" in Oud Feijenoord. Het was enorm gezellig. Winston Scholsberg was er, en dat zorgt altijd voor een goede sfeer. Wat een veelzijdige man is dat toch! Ik ken hem als verhalenverteller (de spin Anansie), maar ook als muzikant en acteur. Hij liet een grote groep kinderen bijna een uur geboeid naar hem luisteren, en dat doen niet veel mensen hem na. Er was bara, gemberbier en dawet, dus ik was helemaal gelukkig.

Groepsfoto

Snel naar Amsterdam om de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen voor Bart Tromp. Daar kon ik nog net een staartje meemaken van een knallende ruzie bij de SP, waar verschillende mensen boos waren omdat Antoinette Hertsenberg van Tros Radar de Rode Reus Prijs won. Veel vips in de zaal waarvan het SP-lidmaatschap betwijfeld kan worden, maar de bitterballen waren dik in orde.

3 Comments

 1. een beetje laat maar bijdeze wil ik mijn menig geven over uw keti koti verhaal. het is een leuk geschreven stuk alleen vind ik het jammer dat u er niet in vermeld wie de organisatie (stichting Un Rutu)is van de keti koti viering, ik geeft dit met name aan omdat voor Stichting Un Rutu belangrijk is om naam bekendheid te kregen. wij zijn een startende stichting in de deelgemeente Feijenoord en wij willen graag iets gaan beteken voor de bewooners in de wijk feijenoord en andere wijken,ons doel is om de leefbaarheid te bevorden in de wijken onder de verschillende bevolkingsgroepen. de keti koti viering is voor stichting Un Rutu een begin geweest om meerdere activiteiten te gaan organiseren voor de wijk bewooners. uw vraag zich natuurlijk af wie ik ben, ik ben een van mede-organisator van het keti koti viering. ik vond het nodig om te reageren omdat stichting Un Rutu streeft naar een goede samenwerking met de deelgemeente feijenoord, zeker als wij meerdere activiteiten willen gaan organiseren.
  met vriendelijke groet,
  Sherida Fabies
  Stichting Un Rutu

  ter informatie:
  ik ga ervan uit dat het een type fout is, maar de slavernij werd in 1863 afgeschaft,

 2. Hallo Sherida, ik ken je wel niet, maar als je over alle wijken spreekt, bedoel je ook Bloemhof. Als bestuurslid van bewonersorganisatie Bloemhof en actief buurtvrijwilliger spreekt jouw doel mij erg aan, vooral omdat we in een multiculturele samenleving wonen en leven. Wat dat betreft zouden wij elkaar beter leren kennen.
  Wellicht kunnen we na de zomervakantie een nadere afspraak maken voor een ontmoeting.
  Kijk ook even op mijn weblog voor Bloemhof-Kossel, die nog verder uitgebreid zal worden, zie http://bloemhof.web-log.nl of de wijkwebsite Bloemhof.info http://www.bloemhof.info en zijn er nog zaken, wat we willen weten van elkaar, neem dan contact met bewonersorganisatie Bloemhof en vraag naar Bertus.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…