Kjoe ie toe

501 views
1 minuut leestijd
Start

IMAGE_00117.jpg

Eén van de dingen die ik niet wist voordat ik deze baan begon, was dat de grenzen van de deelgemeente soms vreemd lopen. Ik was er -bijvoorbeeld- van uitgegaan dat De Kuip, immers het stadion waar een voetbalclub schijnt te spelen die bijna net zo heet als onze deelgemeente, bij Feijenoord zou horen (Helaas, hoort bij IJsselmonde). Ik hoopte dat het gezellige winkelcentrum Zuidplein erbij zou horen (Charlois).Ook dacht ik dat de Wilhelminapier bij Feijenoord zou horen. Helaas is dat niet zo (Centrum). Ik bevond me daarom even op ander terrein toen ik de Queen Elisabeth II even ging bewonderen. Wat een prachtig schip is dat toch, en wat zou het mooi zijn als de gasten in Feijenoord zouden gaan passagieren! Daar moet wél één en ander nog voor gaan gebeuren. Het Afrikaanderpark, bijvoorbeeld, ligt er heel redelijk bij, maar voordat het de uitstraling heeft die we willen hebben, moet er nog wel wat mee gebeuren.

PS: Was ik de enige die deze titel verkeerd las en dacht dat ze bedoelden dat de politiek de aantrekkelijkste werkgever was van Nederland? Ik dacht onmiddelijk aan Rita Verdonk. Brrrrrr……

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…