/

Knieschoten en kapuchonverboden: PVV en Verdonk besmetten Nederland.

439 views
1 minuut leestijd
Start

knieschotTwee nieuwtjes van PVV en Verdonk in de krant vandaag: de PVV vindt dat er bij overlast (althans, van sommige groepen) gericht op de knieën geschoten mag worden, en Verdonk, in een laatste armzalige stuiptrekking om nog een zetel te veroveren zegt dat kapuchons verboden moeten worden. Aan de bizarre ideeën zijn we onderhand wel gewend; wat moeilijker te verkroppen is, is hoe de taal en de ideeën langzamerhand gemeengoed worden. De Telegraaf kopt bijvoorbeeld met graagte over “marokkaans tuig“. En sommige van hun columnisten maken het helemaal bont: en hebben het over Marokkaanse lamstralen met keiharde moskeemuziek vanuit hun drugscabrio’s.

Ook hier beginnen we aan te wennen: dat is de toon van het publieke debat, althans, bij sommigen. Maar oiok de ideeën worden langzamerhand steeds meer salonfähig. Eberhard van der Laan gaf de enige juiste reactie op het voorstel van Verdonk op een kapuchonverbod:

“Als de capuchon andersom wordt gedragen, valt het onder het verbod op gelaatsbedekkende kleding,” grapte Van der Laan, doelend op het boerkaverbod. Verdonk sprong daarop uit haar vel. “Ik verwacht geen lullige grapjes, ik verwacht dat u overtuigd bent van de ernst van de problemen. Misschien kijkt u nooit naar Opsporing Verzocht, maar ik wel. En wat zie ik dan? Overal Marokkanen met een capuchon!”

Ik benijd Van der Laan niet: hij is als minister natuurlijk wel vaker slachtoffer van één van de belangrijk politieke risico’s: namelijk dat je sommige discussies met sommige mensen beter niet kan voeren, omdat winnen onmogelijk is:  Ze halen je neer tot op hun niveau en daar pakken ze je op ervaring.

Kortom: zo veel mogelijk lekker laten reutelen die Verdonk. Bij de PVV is het anders. Daar wordt niet om een niet uit te voeren wet gevraagd, maar om een door de politie uit te voeren activiteit. Daar moet hard op gereageerd worden. Niet door met de PVV in discussie te gaan, maar als waarschuwing voor hoe Nederland verandert.

Voor verstandige mensen.

Zolang ze er nog zijn.

6 Comments

 1. Ik ben het ook niet eens met het voorstel van de PVV om op knieen te gaan schieten, kost alleen maar weer geld aan medische behandeling, alsof dat tuig al niet genoeg kost. Terugsturen naar de Rif is veel beter. Desalniettemin is de PVV nu eenmaal het minst slechte wat er aan politieke keuzes is, andere partijen willen niet eens een begin maken met erkennen dat de problemen met die lui bestaan.

 2. @Marco: Terugsturen naar het rif? Sjonge jonge dat is inderdaad de gemiddelde intelligentie van een PVV-er. Denken dat terugsturen een serieus optie is. Verdiep je eens in Recht en je komt dr achter dat dit wel een heel erg moeilijke klus is.

  Overigens ben ik voor een zero tolerance aanpak. Wellicht zijn dit in de steden in het westen de Marokkanen die de boel verstieren en verstoren, in de noordelijke steden en dorpen zijn het de “kaalkopjes” en volksbuurt types die dezelfde onzin uithalen.

 3. Het Recht is een verzameling van wetten, en wetten worden gemaakt door de politiek. Als de politieke wil er maar is is terugsturen dus wel degelijk een optie. En ik beweer nergens dat het makkelijk is, maar zeker wel mogelijk, en (zeker op termijn) veel goedkoper en effectiever dan alle andere opties.

 4. Baruch is een zielige PvdA idioot en dat alleen al zegt genoeg.

  Islam was de bondgenoot van de nazis 1933-1945 en dat zegt ook al genoeg denk ik. Opkomst islam in west Europa kan vergeleken worden met opkomst nazisme destijds.

  Toen: joden/nazis
  Nu: joden/moslims

  Islam is de vijand van democratie, vrijheid, verworvenheden, gelijke rechten en noem maar op.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…