Lay-out en andere organisatie.

315 views
1 minuut leestijd
Start

De lay-out is door de nieuwe versie van Pivot wat rommelig, maar daar gaat ergens de komende dagen wel verandering in komen. Ondertussen heb ik met Peter Lamers weer eens de zenderindeling aan de orde gesteld.

In aanvulling op onze eerdere vragen van 28 december 2005 over de regionale omroepen en hun positie als rampenzender, hebben wij een aantal aanvullende vragen. De gemeenten Zevenhuizen-Moerkapelle en Nieuwerkerk zijn ingedeeld bij het uitzendgebied van RTV West, terwijl de bevolking georiënteerd is op de regio Rotterdam en daarom liever RTV Rijnmond wil ontvangen. Door stevig lobbyen vanuit deze twee gemeenten zal daar ook RTV Rijnmond op de kabel beschikbaar zijn. In andere gemeenten zal ook de situatie voorkomen dat bevolking liever naar de andere Zuid-Hollandse regionale omroep kijkt en luistert. Deze beide regionale omroepen hebben de taak van rampenzender, dus het moet ook een bekende zender zijn voor het publiek. Bij een calamiteit moet gecommuniceerd kunnen worden via een medium waarmee de bevolking echt bereikt wordt. Daarom hebben wij de volgende vragen aan het college van GS:

1.       Wie bepaalt de grens tussen de zendgebieden van RTV West en RTV Rijnmond? Hoe kan deze aangepast worden? Heeft dit al eerder plaatsgevonden? Zo ja, hoe vaak en wie had het initiatief?

2.       Kunnen er niet meer overlappende gebieden gemaakt worden zoals bij Zevenhuizen-Moerkapelle en Nieuwerkerk, waar beiden dus straks via de kabel te ontvangen zijn? Wie bepaald dat? Kan het college hier een stimulerende rol in spelen?

3.       Kan bij een calamiteit, zeker in het grensgebied, niet standaard beide regionale omroepen ingeschakeld worden? Of kunnen er desnoods afspraken gemaakt over het onderling doorverwijzen bij een calamiteit?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…