Leugens! (Nee hoor… hoedje verdient een pluim!)

378 views
1 minuut leestijd
Start

Er verschijnen abjecte leugens over me in de krant. Geloof ze niet! Ik ga naar de Raad voor de Journalistiek! De leugen regeert! Een rechtszaak! Smaad! Laster! Er worden onwaarheden over me gemeld! Ik wilde helemaal niet bij K3!

Zonder dollen; een enorm leuk initiatief is “Hoedje van Papier“. Veel kinderen hebben een verhaal, en dat verhaal wordt zelden gehoord. Hoedje van Papier laat ze het verhaal ontdekken en opschrijven. Ik mocht zelf interviews geven op De Globetrotter: journalist en dochter van zuid Ludette el Barkany begeleidt in haar eigen tijd de leerlingen.

Maar het blijft niet niet bij talentonwikkeling en vrijwilligerswerk in Nederland: tegelijkertijd wordt er een brug geslagen naar een Peruviaans verbonden initiatief: Pasa la Voz.

Volgens de website heeft de stichting als missie:

Het stimuleren van kennisontwikkeling, talentontwikkeling en het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren door middel van aanvullend (informeel) onderwijs, teneinde een substantiële bijdrage te leveren aan verbetering van de situatie van de kinderen en jongeren in binnen- en buitenland.

Prachtige beleidstaal, natuurlijk, maar iedere keer als ik de activiteiten van Hoedje van Papier in de wijk zie, zie ik wat er echt bereikt wordt: dat kinderen het naar hun zin hebben, wat leren, gewaardeerd worden, en zien dat ze talenten hebben. Hoedje verdient een pluim!

PS. In het stukje van Chyana staat dat ik het een goed idee vind als er een speciale speeltuin komt voor autistische kinderen. Dat vind ik nog steeds, en ga aan mijn opvolger vragen er iets mee te doen! Afgelopen tijd zijn er wel hier en daar speeltoestellen gekomen voor kinderen met een handicap, maar specifiek voor autistische kinderen, voor zover ik weet, niet!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…