Limburgers

839 views
1 minuut leestijd
Start

Laat ik het maar eens een keer gewoon zeggen: we hebben in Zuid-Holland
een probleem met Limburgers. Het wordt te weinig onderkend, maar het
feit dat er nogal wat Limburgers naar Zuid-Holland trekken, levert veel
ongewenste situaties op. Hun drankgebruik is bekend (en je kan er soms
wel om lachen), maar aangezien ze toch vaak onbekend zijn met de
Nederlandse cultuur (hun cultuur is meer Duits/Belgisch) hebben veel
Limburgers aanpassingsmoeilijkheden.

En dan dat carnaval! De overlast die carnaval veroorzaakt is voor veel
mensen in Zuid-Holland een bron van grote ergernis. Niet alleen de
herrie van de muziek, maar ook die mensen die zo vrolijk doen. Nee, ’t
is niets allemaal. Daarom moet Zuid-Holland alleen nog maar opengesteld
worden voor Limburgers die de kans maken om een succesvol bestaan op te
bouwen: beschaafd Nederlands spreken, niet te veel drinken (ook niet
met carnaval) en een gedegen opleiding. Katholiek zijn mag, maar niet
te openlijk. Het moet bovendien mogelijk zijn Limburgers die overlast
bezorgen terug te sturen naar Kerkrade.

Zie ook:

19 Comments

 1. Domme vergelijking Baruch. Van de Antilliaanse jongeren tussen de 12 en 24 jaar is er één op de negen dader van een delict. Ter vergelijking: onder autochtone(Limburgse) jongeren is dat één op de veertig. Lijkt me genoeg reden om zonder aarzeling de poort niet te sluiten, maar in ieder geval op een kier te zetten. De goeden lijden onder de kwaden, het is niet anders, maar onze veiligheid is er wel mee gediend. Ben je overigens zelf weleens op de Antillen geweest en dan met name Curacao en heb je daar gepraat met aldaar wonende Nederlanders hoe welkom ze zijn? Ik kan je een hoop vertellen… Overigens moet me dus echt van het hart dat het met name op Aruba en Bonaire heel anders ligt, men heeft daar een geheel andere mentaliteit.

 2. Wat een dom geneuzel over Limburgers. Dan kan je net zo goed hetzelfde zeggen over de Friezen, Oost-Groningers, Tukkers (en drinken dat die kunnen met Grolloos bier). Laat ik dan niet beginnen over dat stuk inteelt uit Noord-Holland (Zaanstreek, Waterland en hoger).
  Wanneer je er echt zoveel last van hebt zet een muur om de Randstad heen, sluit de havens en Schiphol. Oh ja wil je wel al die Turken en Marokanen bij je houden. Voordeel van die mensen is dat ze geen alcohol drinken, dus als ze je beroven zijn ze met hun volle verstand. Nu jij nog – Bedankt.

 3. PS. Het maakt mij overigens niets uit wat voor kleur, geur iemand heeft. Kijk eens naar het goede van de mens. Start met de overeenkomsten en houd op met het zanikken over de verschillen. Dat was de boodschap.

 4. En dan die zachte g. Deugt van geen kanten, zou bij wet verboden moeten worden! En verder voel ik me erg onveilig als ik een groepje Limburgse jongeren in het winkelcentrum zie.

  (p.s.: Robbert: leuk!:) Fijn dat de lezers van je weblog jouw teksten zo serieus nemen, jammer dat ze vervolgens niet snappen wat je nou echt bedoelt…..)

 5. Ja, beste partijgenoten, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik was laatst jarig en wilde tracteren. En wat denk je? Nergens een fatsoenlijk stuk appeltaart te krijgen. Terwijl de vlaaishops, de multivlaai en hoe ze allemaal mogen heten, als paddestoelen uit de grond schieten!

 6. Ik zou me als ik jou was maar eens druk gaan maken over de echt belangrijke zaken. Neem bijvoorbeeld de Nijlganzen: die Noordafrikaanse immigranten verdrijven de Nederlandse ganzen uit de plassen, ga dáár eens iets aan doen!

 7. maar opengesteld worden voor Limburgers die de kans maken om een succesvol bestaan op te bouwen: beschaafd Nederlands spreken, niet te veel drinken (ook niet met carnaval) en een gedegen opleiding

  Wat een onzin zeg… ben je wel eens in Limburg geweest?
  We leren ook gewoon nederlands op school en geen dialect (ik zelf spreek het niet eens)…
  we zijn niet allemaal alcoholisten en vieren ook niet allemaal carnaval.. vraag me af waar jullie die onzin vandaan halen. jullie denken werkelijk echt dat jullie meer zijn… en die shit over veel criminaliteit slaat ook nerges op wat in de provincie Holland is toch werkelijk meer zooi dan in heel Limburg ooit geweest is…

 8. De tekst van de heer Baruch die ik onder ogen kreeg, illustreert voor mij op fenomenale wijze het feit dat de PvdA mensen in de gelederen heeft met een IQ dat de index in negatieve zin bij lange niet benadert. Het beeld dat de heer Baruch schetst van Limburgers getuigt in mijn ogen van een totale onwetendheid en gebrek aan objectief vermogen. De heer Baruch is het PvdA-lidmaatschaap volgens mij onwaardig, daar het juist de PvdA is die bevestigt dat er Nederland een multiculturele samenleving bestaat, die gekoesterd moet worden. Limburgers en Zuid-Hollanders verschillen cultureel aanzienlijk. De PvdA beschouwt dit als een verrijking voor het land en vestigt geen waarde-oordelen over cultuur. Dit is voor mij tevens het enige PvdA standpunt dat ik ondersteun. Ik heb compassie met de mensen in Zuid-Holland, die zich vertegenwoordigd zien in hun PS door de heer Baruch.
  Giovanni, Limburg.

 9. Wat een onzin.. ik ben geen limburger maar wat is er mis mee waarom bemoeien we er mee? Ik heb trouwens 3 vriendinnen en die zijn limburgs laat ze toch carnaval laat ze toch doen waar ze zin in hebben..

 10. Haha wat zitten hier toch een hazen man! Ze drinken en vieren carnaval,, nou dat is echt een zware misdaag zeg! Ik ben blij dat ik hier in Limburg woon. Wij hebben tenminste een echte cultuur. Niet voor niets dat de criminaliteit daar in Zuid-Holland ook een stuk hoger ligt. En wat is er mis met carnaval. Ik vier het zelf ook, en ik ben er nog trots op ook. Uit limburg komt tenminste ook nog echte goeie muziek(rowwen heze, janse bagge band, schintaler enz). Uit de achterhoek komt trouwens ook goede muziek(jovinks, normaal enz). Nee ik ben echt blij dat ik niet in dat gat van Zuid-Holland woon. (Denk trouwens ook aan vervuiling!)

 11. qua taal onderscheiden hollanders zich meer dan limburgers van de rest van de wereld. De ‘harde’ g is een uitzondering. zhet komt voor in Noord Nederland en de Spaanse taal en er zullen best nog wel wat gebieden zijn. Zo schaart Limburg alle Engelse, Franse, Duitse en Afrikaanse talen achter zich. Hoepel op met het maken van verschil.

 12. Wat mij betreft hadden de nazi’s dat hele rotte Holland mogen platgooien. Tenslotte komt daar toch niets goed vandaan. Stakkers met een grote muil. Cultuur is daar ver te zoeken hedentendaage. Trots op Nederland, maar dan zonder dat achterlijke Holland dan.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…