Live bericht uit de vergadering

274 views
1 minuut leestijd
Start

Marnix de Jobhopper?
Terwijl zijn eigen lijsttrekker Meine Henk Klijnsma al na 8 maanden vertrok is Linze Schaap verbaasd (dat is politieke taal voor “nep-boos”) over het aangekondigde vertrek van Marnix naar Den Haag. Schaap: “Klijnsma  koos voor zijn gezin, terwijl Norder kiest voor een betere baan”. De reactie van Jan Franssen was dat hij daarmee vooral liet zien hoe Schaap zelf over de Staten dacht. Schaap zei verder: het grenst aan kiezersbedrog. Wel, ook voor ons is het jammer dat we een door het gewest gekozen lijsttrekker en een door ons gekozen gedeputeerde verliezen. Maar “kiezersbedrog” (en dan zelfs als je het “bijna” kiezersbedrog noemt) is natuurlijk wel een erg groot woord. Marnix blijft behouden voor de PvdA als bestuurder, en neemt -alweer- verantwoordelijkheid op moeilijke dossiers.

Foutje, bedankt.
In de vorige statenvergadering is door PS (unaniem, op de PvdA na) een amendement aangenomen om te voorkomen dat een woonwagenkamp in Leiderdorp 150 meter verderop naar het sportpark De Bloemerd verplaatst kon worden. Het bleek dat dat voor Leiderdorp een groot probleem zou worden: in een omvangrijk project  kan 4000 vierkante meter minder bedrijfsgrond worden uitgegeven. We hebben met andere partijen overlegd, en dit vandaag gerepareerd. Het woonwagenpark kan dus verplaatst worden. Zo omgaan met eerder genoemde besluiten verdient natuurlijk geen schoonheidsprijs. Soms moeten we allemaal scherper zijn. Dit geldt natuurlijk voor de statenleden, maar belanghebbenden moeten ons óók scherp houden.

Jens in de scherpe bocht.
De Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie is een document waarin staat wat onze ruimtelijke prioriteiten zijn, de komende tijd. Erg prettig om zo te werken: het is een handzaam documentje van 4 pagina´s waar in staat wát we wáár de komende tijd gaan doen. De onderwerpen komen niet bepaald uit de lucht vallen, en de meeste partijen zijn het dan ook eens met de visie. Hoewel de projecten in de toekomst verder worden uitgewerkt willen allemaal graag nog iets zeggen: immers: stuur ons wat papier, en wij geven een mening.

Zo ook  LPF-vertegenwoordiger (hoe dat precies zit met die lidmaatschappen van die partij weet ik niet) Jens van der Vorm-de Rijke. Nu hij geen europarlementariër wordt, slijpt hij zijn provinciale zakmesje. Volgens hem wordt Zuid-Holland volgebouwd met Berlijnse muren, en dat is allemaal de schuld van alles waar Pim al voor waarschuwde, en van de trein. Naar mijn weten houdt de Betuweroute niet het kapitalistische gevaar buiten, en er worden al helemaal geen mensen bij doodgeschoten, al sluit ik niet uit dat er vogels overheen vliegen. LPF stemde wel gewoon vóór de visie, dus waar zijn opmerking toe diende was me niet geheel duidelijk.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…