Mail van Xandra

338 views
2 minuten leestijd
Start

Lees deze mail van Xandra en sponsor haar, al is het maar voor een klein bedrag:

Lieve vrienden,

Op zondag 8 september spring ik weer de Amsterdamse grachten in om aandacht te vragen voor ALS en om geld in te zamelen voor onderzoek dat zo nodig is om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te helpen. 

Vorig jaar was de Amsterdam City Swim voor Weert-Jan, Beau en mij een prachtige, heftige, emotionele dag met een aaneenschakeling van hoogtepunten: het enthousiasme van alle zwemmers, de zeer royale steun van alle donateurs, de super professionele organisatie, de betrokkenheid van alle vrijwilligers, de aanmoedigingen van de ruim 200.000 toeschouwers langs het parcours, de deelname van Prinses Maxima, het prachtige weer, de emoties bij de finish, het waanzinnig mooie bedrag van EUR 740.000 dat met deze unieke zwemtocht is opgehaald! Al deze elementen droegen ertoe bij dat het voor ons een van de meest bijzondere dagen van ons leven was en we koesteren deze herinnering dan ook met veel warmte in ons hart. 

Hoe nodig het is om te blijven strijden tegen ALS, bleek ook weer op die dag toen ik met Weert-Jan en Beau op het podium stond om de cheque in ontvangst te nemen. Beau stond naast mij, enigszins beduusd door alle aandacht en vroeg met ontroerende, hoopvolle stem “Mamma, kunnen de dokters met dat geld zorgen dat pappa beter wordt en weer kan lopen? Kan pappa dan met mij voetballen?”   Met tranen in mijn ogen en pijn in mijn hart heb ik Beau toen uitgelegd dat dat voor pappa niet zou lukken, maar hopelijk wel in de toekomst voor andere pappa’s en mamma’s met ALS, omdat het geld wordt gebruikt om een medicijn te vinden tegen ALS. 

Om ervoor te zorgen dat kinderen deze verdrietige vragen niet meer hoeven te stellen over een paar jaar, spring ik 8 september weer de grachten in. Maar uiteraard en vooral ook voor mijn bewonderenswaardige positieve held Weert-Jan. Iedere dag staat hij met nieuwe moed en kracht op om de dag weer aan te gaan. Ook al zijn de nachten inmiddels niet meer zo rustgevend, hij blijft zijn zoon ’s ochtends met een grote glimlach begroeten. Hij geniet nog steeds van de geneugten van het leven: heerlijk eten en drinken, vrienden over de vloer, en sport kijken op tv en internet. Ook zet hij zich nog actief in als bestuurslid van de Stichting ALS. Zo draait hij, ondanks zijn ziekte, nog mee in het maatschappelijk leven en draagt hij zijn steen bij om ALS van de kaart te krijgen. 

De kans dat Weert-Jan de Amsterdam City Swim in 2014 zal kunnen meemaken, wordt steeds kleiner. Het is helaas de harde werkelijkheid dat Weert-Jan’s lichaam steeds verder verzwakt. Zijn spier- en energiereserves beginnen op te raken en mentaal is het steeds moeilijker om de ziekte te dragen. Ik zal dit jaar daarom met nóg meer motivatie de grachten inspringen en 2km zwemmen. Voor Weert en alle andere bewonderenswaardig moedige ALS strijders. 

De eerste trainingsmeters in zwembaden en in het buitenwater zijn al gemaakt. Maar ik heb nog heel wat trainingsuren te gaan voordat ik 2013 meter (80 banen in een 25m zwembad!), hopelijk grotendeels borstcrawlend, kan afleggen in golvend buitenwater. Dus zal ik onder aanmoedigende blik van Weert-Jan tijdens onze zomervakantie heel wat baantjes trekken in Zuid-Franse zwembaden. 

Jouw steun is hard nodig in de voortdurende strijd tegen ALS. Sponsor jij mij naar de finish van de Amsterdam City Swim 2013? Donaties zijn zeer welkom via mijn persoonlijke pagina op de ACS site:

http://amsterdamcityswim.nl/nl/xandra-niehe

Heel veel dank en hopelijk tot 8 september!

Veel liefs,

Xandra

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…