/

Marco Pastors

366 views
1 minuut leestijd
Start

Ik ben het wel eens niet eens geweest met Marco Pastors. En soms een beetje, en soms heel erg eens met wat hij zegt. Maar hoewel hij wel eens dingen zegt waar ik het niet mee eens ben, en soms op een manier politiek bedrijft die vaak de mijne niet is, is het ontegenzeggelijk waar dat hij -met Leefbaar Rotterdam- een paar keer de vinger op de zere plek heeft gelegd en een bijdrage levert aan een beter Rotterdam. Op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld, kan je rustig stellen dat Leefbaar veel van de veiligheidsproblematiek geagendeerd heeft, en dat het college onder leiding van Leefbaar Rotterdam een enorme bijdrage heeft geleverd aan het zichtbaar veiliger maken van de stad.

Aan argumenten en stellingen waar je het niet mee eens bent, kan je veel hebben, in de politiek. Immers: je kan het onmogelijk oneens zijn met dingen die niet gezegd worden. Doordat er zaken geagendeerd worden die je niet aanstaan, op een manier die je niet aanstaan, kan je erop reageren met alternatieven.Een politieke tegenstander is dan ook een verrijking.

Bovendien: door te doen alsof Leefbaar Rotterdam alleen maar onzin op een botte manier uitkraamt, doe je ze tekort. het komt regelmatig voor dat Leefbaar zaken agendeert die onder veel Rotterdammers leven. Juist door die zaken bespreekbaar te maken, krijgen veel Rotterdammers weer het gevoel dat politiek relevant is.

Wij van de PvdA zouden dat moeten omarmen, net zoals wij punten die Leefbaar bespreekbaar maakt moeten omarmen (we kennen immers geen taboes), en net zoals we de manier waarop dat gebeurt moeten omarmen: het geeft ons immers de mogelijkheid te laten zien hoe het wél moet. Overigens kan gezegd worden dat Leefbaar Rotterdam normaal gesproken fatsoenlijke onderwerpen op een fatsoenlijke manier bespreekbaar maakt, dus misschien doe ik ze zelfs tekort door hier zo te hameren op de rest.

Zonder wrijving geen glans. En zo kort na 1 mei mag ik vast ook nog zeggen “zonder these geen antithesese, laat staan een synthese”. Leefbaar Rotterdam heeft de Rotterdamse politiek onherstelbaar verrijkt.

Het is dan ook goed dat Marco Pastors in de gemeenteraad van Rotterdam blijft. Zelf had ik liever gezien -gezien de verkiezingsuitlsag- dat Leefbaar ook een wethoudersplaats had gekregen, maar de verschillen bleken voor sommigen helaas onoverbrugbaar. Ik ben er van overtuigd dat Leefbaar Rotterdam de komende tijd, onder leiding van Marco Pastors, tóch een bijdrage zal leveren aan een nóg beter Rotterdams gemeentebestuur. Marco zelf is een verrijking van het Rotterdamse politieke landschap.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…