Minderheid

341 views
1 minuut leestijd
Start

Gisteravond fractievergadering. De eerste waar onze kandidaat-gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven bij. Op de maandag vóór de statenvergadering bespreken we altijd de “gele agenda”: de agenda van de komende statenvergadering. Stevige vergadering: de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie, een nota over wat wij moeten met grondbeleid (moeten we zelf een grondmaatschappij gaan beginnen, of niet?), en ik mag zelf het woord voeren over wijzigingen in de ASV; de Algemene Subsidieverordening; de set regels waarin vast staat wie waarvoor en hoe geld krijgt voor projecten of andere bezigheden. Het gaat voor het grootste gedeelte om technische wijzigingen, al zitten er dingen in die we wel bedoeld hebben, maar nooit zo hebben opgeschreven (bijvoorbeeld dat als een stichting geld vraagt voor een project, dat een stichting moet zijn die niet alléén is opgericht om geld voor dat project te vragen; het gebeurt nog al eens dat mensen iets willen doen met geld van de Provincie en daar dan “even” en stichtinkje voor oprichten), en er zijn mensen die toch nog dingen inhoudelijk willen wijzigen. We zien wel wat er komt.

In de fractie nam ik een minderheidspositie in ten aanzien van het laatste bespreekpunt op de agenda: Huis ter Wadding. De Provincie heeft dat huis en weet niet zo goed wat ermee te doen. Dat laten ze nu aan ons over. Ik ben voor behouden, maar een meerderheid is voor verkopen.

Vanochtend wakker gemaakt met slingers,  cadeaus en een liedje van jongste dochter Margalith: “ik vind jou zo jaardag, ik vind jou zo jaardag” dus niets is belangrijker.

3 Comments

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…