Gisteren was er een netwerkdag georganiseerd voor PvdA-bestuurders in de regio Rotterdam. Gezellig elkaar ongedwongen ontmoeten met een kopje koffie en een koekje, en ervaringen uitwisselen. Met tot slot een workshop van Nebahat. Goed dat dit georganiseerd wordt, en de afweging om de familie weer een halve dag alleen te laten (die mij toch al te weinig zien, de laatste weken) was zwaar. De keuze om na 15 minuten weer naar huis te gaan was daarentegen makkelijk, want de enige andere wethouder die er was, was René Kronenberg, en daar drink ik bijna iedere dag al koffie mee. De middag konden we daarom gebruiken om eindelijk weer eens extreme Zhoug (spreek uit: sgoek) te maken. Zhoug ik Jemenitische sambal, en ik gebruik (op advies van Chris Nebelstein, die de lekkerste zhoug van Nederland maakt) het volgende recept:
- drie bossen koriander (gewassen)
- 2 bollen knoflook (zonder schilletjes en andere ongerechtigheid)
- 3 ons rode peper (met af en toe een gele erdoorheen), ontdaan van zaden en lijsten
- flinke lepel djinten
- iets minder dan dat kardamom
- zout, peper
Alles door elkaar husselen en fijnmalen. Ons lievelingsgerecht hier is kaasbroodjes uit de oven met dun zhoug eroverheen. Als u vindt dat het naar knoflook ruikt in het deelgemeentekantoor, volgende week, weet u waardoor het komt 🙂