Onze buren

317 views
1 minuut leestijd
Start

Binnenruimte IBW

Het is nu twee-en-een-half jaar geleden dat we nieuwe buren kregen. Toen ze kwamen, waren er nogal wat mensen huiverig, en klonk regelmatig protest. Zou dat wel goed gaan? We willen ze niet! Maar: het is goed gegaan. Ondanks dat het niet altijd makkelijk was. Niet alleen hebben onze nieuwe buren als groep nogal wat tegenslagen gehad, ook individueel liep het vaak niet allemaal van een leien dakje. Maar dankzij de begeleiding, maar vooral dankzij onze buren zélf loopt het allemaal heel redelijk. Met vallen en opstaan.

Maar toen ik een paar maanden geleden bij de buren was, zag ik dat er wel wat beter kon: het binnenterrein was nogal saai. Wat vooral miste was een koe en een olifant. Wat is nou een binnenterrein zonder koe of olifant!? Een paar weken geleden zijn daarom koe en olifant geplaatst, en bovendien een parasol en wat stoelen. Er komen binnenkort ook nog wat plantenbakken bij.

Vandaag heb ik symbolisch twee planten overhandigd, en over een paar weken komen de plantenbakken. Er was koffie en cake. Het was erg gezellig. Ik hoorde dat drie bewoonsters zelfstandig zijn gaan wonen. Een overwinning voor hen zelf, maar ook voor het de begeleiding. Eén was er, en we hebben gebabbeld over haar toekomst, die er zonnig uitziet.

De buren van de buren waren er ook, en mensen van gemeentewerken. En zo werd het steeds gezelliger. Ik ben trots op onze buren en hoop op alleen maar goed nieuws van ze! Met veel bloemen!

Met de symbolische planten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…