/

Opening kunstwerk Polderplein Hillesluis.

521 views
1 minuut leestijd
Start

Vandaag werd het kunstwerk op het Polderplein onthuld door René Kronenberg en  Soufiane Touzani. Voor Soufiane ook bijzonder, want hij komt uit de wijk, en heeft veel gevoetbald op het Polderplein.

Opening kunstwerk Polderplein.Het is een prachtig mozaiek, gemaakt door Arno Coenen, een kunstenaar die ik zeer bewonder. Het kunstwerk heeft nogal wat voeten in de aarde gehad; het staat op de muur van een moskee, nogal wat buurtbewoners hadden grote twijfels over het kunstwerk, en het proces “liep niet lekker”. Maar we hebben doorgezet, met omwonenden en met de moskee gesproken (met bemiddeling van het CMO), en het resultaat mag er wezen.

Dat het niet zonder slag of stoot gaat is op zich een goed teken. Veel mensen voelen zich verbonden met hun wijk, en als er dan “buitenstaanders” komen, moet je altijd maar afwachten wat ze nou weer willen.Toen de eerste ideeën gedeeld werden, waren er wel mensen die een tulp en een regenboog óók mooi zouden vinden.Toch was ik er een groot voorstander van dat er een écht kunstwerk zou komen. Kunst in de buitenruimte is dringend nodig. Zéker in een buurt als Hillesluis.

Het mozaiek bevat allemaal mensen, ideeën, winkels uit Hillesluis. Prominent staan de wijkagent, Mijnheer Bilen van Theetuin Istanboel, Soufiane en mijn lieve vriendin Bep erop. Bep zorgt al 16 jaar voor de kinderen van het Polderplein en is een grote schat.

René Kronenberg onthulde het kunswerk, samen met Soufiane Touzani. Voor Soufiane ook bijzonder, want hij komt uit de wijk, en heeft veel gevoetbald op het Polderplein.

Voor mij was het bijzonder om erbij te zijn. Dit zijn de momenten waarop ik Feijenoord mis: als er met wijkbewoners en anderen mooie dingen voor de buurt gebeuren. Drie dames van de blijvlietschoolIk werd zowaar herkend door deze drie dames van de Blijvlietschool: ze wisten nog dat ik daar Schoolgruiten heb bezorgd, en krijgen nog steeds twee keer per week een vruchtje of groente.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…