//

Over politiek

358 views
1 minuut leestijd
Start

Vanavond is een bijeenkomst in Vreewijk over de verschrikkelijke moord die zich heeft voorgedaan: zoals het er nu naar uitziet heeft de vader van het maasmeisje Gessica haar vermoord. Een verschrikkelijke tragedie voor iedereen die ermee te maken heeft. De betrokken diensten, scholen, buren, bekenden. Hoewel er nog onderzoek naar gedaan moet worden (en zal worden), vraagt iedereen zich natuurlijk af: “hoe heeft dit kunnen gebeuren?”, “waarom is er niet ingegrepen?” en: “had ik het kunnen voorkomen?”. Ik ben met regelmaat in Vreewijk, en vroeg me laatst af: zou ik haar wel eens ongemerkt tegen zijn gekomen? Misschien ben ik wel eens langs haar gelopen, misschien stak ze wel eens te langzaam naar mijn zin over, en heb ik getoeterd.

Er komt een onderzoek, en we gaan (weer) een analyse maken over waar het fout is gegaan. En er zal weer een politieke discussie over komen. Over verantwoordelijkheden en middelen. Waar we in de Staten het het afgelopen jaar veel over gehad hebben. Terecht, want jeugdzorg is belangrijk.

De Tweede Kamer heeft het vandaag over een ander onderwerp: het verdwijnen van het programma Lingo van de Nederlandse televisie. Ik heb me zelden zo ver verwijderd gevoeld van de Tweede Kamer. Maar misschien is het wel erger gesteld met Nederland dan ik denk, en voelen veel Nederlanders zich meer betrokken bij het televisieprogramma Lingo dan bij de jeugdzorg.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…