Pact

311 views
1 minuut leestijd
Start

Anderhalf jaar geleden is een groot onderzoek gedaan naar de toestand van Rotterdam-Zuid. Daaruit bleek dat veel mensen ontevreden waren over de omgeving, de scholen en andere zaken, en als ze de kans zouden hebben, zouden ze vertrekken. Dat is ernstig, want als er te veel mensen vertrekken die behoefte hebben aan een schone omgeving en goeie scholen, blijven er alleen maar mensen die géén behoefte hebben aan een schone omgeving en goeie scholen. Tijd dus om voor de huidige inwoners van Rotterdam-Zuid iets te doen waardoor ze blijven.

Vandaag is het Pact op Zuid ondertekend. Dat is een afspraak tussen deelgemeenten, gemeente, rijk en woningbouwcorporaties om de komende jaren 1 miljard euro te investeren in krachtige buurten, aantrekkelijke wijken en meer en betere stedelijke voorzieningen. Meer geld naar zuid, daar kunnen we natuurlijk nooit tegen zijn. De focus ook niet. Hup pact, dus!

2 Comments

  1. Beste Robert,
    De Hillekop wacht al jaren op uitvoering van het inrichtingsplan. Het plan ligt al jaren klaar.
    Er is 4 jaar geleden een koopproject opgeleverd maar nog steeds is de buitenruimte tijdelijk ingericht. De hillekop is een voorbeeld uit het boekje; het is in principe allemaal nieuwbouw maar de deelgemeente vertikt het ondanks alle toezeggingen de hillekop af te maken. Ja en zo jaag je mensen inderdaad weg. Al kunnen de meeste kopers niet weg omdat hun huizen onverkoopbaar zijn. Ja en dat is ook een manier om mensen te laten blijven!

  2. Tsja, ik had de Hillekop opgenomen als knelpunt bij de begroting 2007. De gemeenteraad heeft besloten het niet te honoreren. Dus, behalve als de raad iets doet met een resultaat van de begroting van 2006, of er aparte financiering voor gevonden wordt, komt het pas terug in 2008.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…