In Bloemhof, één van de dichtst bebouwde wijken van Nederland, is nergens een plek om te voetballen. Voetballen op straat is niet veilig, en omwonenden zijn ook niet erg enthousiast daarover. Gelukkig gaat er dat veranderen. De bewoners in Bloemhof hebben het Zwijndrechtseplein genoemd als een plein voor jongeren vanaf 12 jaar. De omwonenden hebben ingestemd met de komst van een pannakooi waarin de jongeren zich met een voetbal uit kunnen leven. Er komen wel afspraken over wanneer dat kan: pleinregels. Jongeren en omwonenden gaan ze samen bedenken. De politie gaat de pleinregels handhaven.
Het Bloemhofplein is één van de weinige speelplekken in Bloemhof. En veel kinderen en jongeren willen daar gebruik van maken. De deelgemeente wil dat deze plek goed ingericht wordt, en daarom mocht iedereen uit de buurt zeggen wat de wensen zijn: de kinderen van de basisschool, jongeren en omwonenden. Daarvan werd een gezamenlijke wensenlijst gemaakt. Vervolgens mochten de kinderen, jongeren en omwonenden een keuze maken tussen twee ontwerpen. Het werd een unanieme keuze. Bovendien gaven bewoners aan dat ze ook graag het elektriciteitshuisje opnieuw beschilderd zien. Dat gaan we in 2007 doen.
Bloemhof heeft hard plekken waar jongeren en kinderen goed kunnen spelen nodig. Daar zetten we ons, als dagelijks bestuur, dan ook stevig voor in. Ik vind het geweldig hoe de kinderen en de jongeren en de omwonenden met elkaar over hun wensen praten en er vervolgens samen een keuze maken. Ook belangrijk is dat de jongeren en omwonenden van het Zwijndrechtseplein samen om tafel gaan zitten om met elkaar pleinregels af te spreken. Dit is een goed voorbeeld hoe we met elkaar om willen gaan in Feijenoord.