/

Parasol

368 views
1 minuut leestijd
Start

Ik kan het niet met foto’s bewijzen omdat mijn telefoon gerepareerd moet worden, maar het is toch echt zo. De afgelopen weken heeft een aantal groepen bewoners gewerkt aan schetsontwerpen voor een Afrikaander-parasol. Gisteren waren de resultaten te bewonderen op de plek in het Afrikaanderpark waar het kunst-werk komt te staan.

De bedoeling van de Afri-parasol is om de barbecueplek in het park (= zes tegelplaten en 2 picknicktafels met banken en afvalbakken) aantrekkelijker te maken. De parasol moet voor schaduw zorgen. Tegen de tijd, over 14 jaar, dat de bomen hier volgroeid zijn, hebben ze deze functie waarschijnlijk al overgenomen.

Beeldend kunstenares Vera Harmsen maakte de schetsontwerpen, samen met de Turkse en Marokkaanse Vrouwengroep en de Werkgroep Surinamers. Vera ontwierp destijds ook 352 kindertegels voor de omloop van het park, samen met een vijftal basisscholen.

We hadden de buurtbewoners uitgenodigd om ons te helpen met het maken van een keuze voor een definitef ontwerp. Het was erg gezellig, behalve dan dat er één mevrouw rondliep die eigenlijk alleen maar kwam om te zeggen dat ze gediscrimineerd werd en dat de PvdA zich niet druk maakt om hard werkende mensen. Ik heb haar gezegd dat de PvdA zich inderdaad alleen maar druk maakt om zacht werkende mensen, en eigenlijk vooral om de mensen die de hele dag uit hun neus zitten te eten.

Aan het einde van de dag hebben we de keuze laten vallen op een prachtig mozaiek-ontwerp. Er komt een parasol!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…