partijvernieuwing

359 views
1 minuut leestijd
Start

Maar weer eens wat gelezen over Sambal, het “vernieuwingsinitiatief” van mensen die aan de deur van het leiderschap van de PvdA staan te rammelen. Het grappige is dat veel mensen die oproepen voor drastische vernieuwing in de kamer zitten of elders volksvertegenwoordiger zijn. En dat alles ondre het mom van vernieuwing en verbetering.

Bij Marije schreef ene Joep

Het beginselprogramma moet er als volgt uitzien: Streven naar een eerlijke verdeling van kennis, inkomen en macht. Dat geeft mijns inziens precies aan waar de PvdA voor staat. Zodra er meer aan toegevoegd wordt ontstaan er of dogma’s, of wordt er zoveel aan toegevoegd waardoor het geen beginselprogramma meer is, en het razendsnel verouderd. (sic)

Iedereen, De LPF, CP, VVD, Ba’ath, en alle anderen die ergens iets te maken hebben met mensen en macht incluis,zullen het eens zijn met een dergelijk uitgangspunt. En met de rest van het holle gewauwel van de sambalballen. Het gaat er nu eens om wat je bedoelt met “rechtvaardige verdeling” en hoe je die verdeling dan tot stand wil brengen en wat je verstaat onder kennis, inkomen en macht. Keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen. Verder hard werken en minder lullen.

2 Comments

  1. Die laatste zin lijkt mij een prima uitgangspunt voor bestuurlijke vernieuwing. Zodra er meer aan toegevoegd wordt ontstaan er of dogma’s, of wordt er zoveel aan toegevoegd waardoor het geen beginselprogramma meer is, en het razendsnel verouderd.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…