Prachtig boek/afschuwelijke das

295 views
1 minuut leestijd
Start

Heel lang geleden gaf ik wel eens rondleidingen door een gebouw in Amsterdam, en als dank daarvoor kreeg ik dan iets zelfgemaakts of authentieks. Samen met de andere rondleiders gooide ik dat in een doos waar GBR op stond, en als we een cadeautje nodig hadden, keken we of er in de GBR-doos iets geschikts zat. GBR stond natuurlijk voor Goedbedoelde Rommel.

Daar moest ik aan denken toen ik vanochtend een pakketje openmaakte van het Europees Jongerenjaar. Hoe sympathiek het initiatief ook is, de das die ik aantrof muntte uit in lelijkheid. Wie verzint dit nou? Zwart met groenblauw (ik moest het in verband met mijn handicap even navragen), met een grote lelijke sticker erop: "YOUR WORLD Rotterdam European Youth Capital 2009". Ik hou ‘m in m’n verzameling als toonbeeld van lelijkheid. Zonde zonde. Zeker als je het vergelijkt met de site, of de activiteiten, die meer dan prima zijn.

De afschuwelijke jongerenjaardas

De late middag maakte het echter weer helemaal goed; ik was aanwezig op de overhandiging van het boek De Peperklip. Erik Staal (van De Wet van Staal, als politici of journalisten over Vestia praten, gaat het binnen 15 minuten over het salaris van de voorzitter van de Raad van Bestuur) reikte het eerste exemplaar uit aan Ivo Opstelten:

Eerste exemplaar boek Peperklip

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Peperklip zelf. Wat een prachtig boek. Daar ga ik eens fijn de hele avond in bladeren, en op andere manieren van genieten, want er zit ook een DVD in. 

Boek over de Peperklip

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…