/

Probleem… opgelost! (?)

242 views
1 minuut leestijd
Start

Vandaag las ik de antwoorden op de vragen van Godelieve van Heteren over de mededeling van de minister van EZ dat de mensen die geen rampenzender kunnen ontvangen dan maar een betere radio moesten kopen.

Kort gezegd: het probleem is overal opgelost, behalve waar het probleem niet opgelost is. Bovendien wordt er geexpirimenteerd met Internet en SMS.

Bizar. Om te beginnen is het in tegenspraak met wat de minister van EZ zei (die erkende dat er wél een probleem was), maar vooral dat verwezen wordt naar de expirimenten met SMS en Internet. Het is niet ondenkbaar dat tijdens een calamiteit zowel de electriciteit als de GSM-dekking uitvallen. Dat gebeurde bijvoorbeeld onlangs in Haaksbergen.

Het gaat er niet om dat mensen de radio kunnen ontvangen als er niets aan de hand is, maar dat het geregeld is als er wél iets aan de hand is. En vooralsnog ben ik daar niet van overtuigd.

In de Haagse gemeenteraad zijn ook vragen gesteld over het bereik van de rampenzender, maar daar is de situatie zo ingewikkeld, dat de beantwoording van de vragen vertraagd is. Helemaal nieuw is de problematiek daar niet. Ook bij het rijk moet de oplossing nabij zijn, want niet alleen BZK en EZ bemoeien zich ermee: het is ook een zaak van OCW!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…