Provoceren voor zieken en gezonden.

284 views
1 minuut leestijd
Start

Provoceren is leuk, en ik doe het graag. Er schuilt nog steeds een recalcitrante punker van veertien in me. Ondertussen word ik wel veertig (over twee weken, om precies te zijn), en weet ik dat er twee soorten provoceren zijn. Een domme en een slimme. De slimme manier van provoceren is erg moeilijk, en de methoden zijn geheim. Ik kan er dus niet te veel over zeggen. De domme manier van provoceren, is "het is zwart" roepen als iets wit is. Of van iets wat van waarde is voor mensen vergelijken met iets waar iedereen een hekel aan heeft. Dit is dom en makkelijk provoceren: het provoceren dat Jami en Wilders tot kunst proberen te verheffen.

In Rotterdam gaan nu stemmen op om op het Afrikaanderplein, of in het Afrikaanderpark, in het zicht van de Koca Tepe Moskee, (tijdelijk) een beeld van een kabouter neer te zetten, die iets in zijn hand heeft waar sommige mensen dingen mee doen die ik niet op m’n website wil zetten.

Schandalig. Ik ben er mordicus op tegen. Vandaag staat er een stukje over in de Volkskrant. Zie hier:

Update: ik krijg een SMS-je: "zet het ding neer voor het Sparta-stadion. Is het probleem zo weg".

Nog een update: nu moet ik tóch aan m’n kinderen uitleggen wat voor ding het is, en waar het over gaat. Grmbl

2 Comments

  1. Ik begrijp dat je verkeerd bent geciteerd, maar de pot vaseline maakt volkomen duidelijk wat je bedoelt. 🙂
    Tip: ik vertel mijn kinderen: mensen vinden dat dat ding te veel op een p**mel lijkt en daar willen ze liever niet naar kijken…

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…