Quotes van Aboutaleb

518 views
1 minuut leestijd
Start

“Ik ben groot voorstander van een krachtige diverse stad waar voor iedereen een plaats is. Maar een diverse stad kan alleen gedijen als we ook overeenstemming hebben over wezenlijke kernwaarden die voor ons allen gelden. Voor mensen die deze gezamenlijke kernwaarden niet delen, is er geen plaats in een open samenleving als de Nederlandse. De vrijheid van religie, de vrijheid van meningsuiting en het anti-discriminatiebeginsel zijn de belangrijkste onderdelen daarvan. Een ieder die deze waarden niet deelt, doet er verstandig aan zijn conclusies te trekken en te vertrekken.

Op de Marokkaanse gemeenschap rust een buitengewoon zware taak om mee te werken aan het herstellen van de rust en mee te werken aan het produceren van “tegengif” voor onverdraagzaamheid en intolerantie. De taak rust op de schouders van ouders, opvoeders, leiders binnen de groepen, geloofsgemeenschappen en vele anderen. Die taak is te zwaar om door deze gemeenschap alleen gedragen te worden. Steun van de gehele samenleving is noodzakelijk om deze opdracht te kunnen vervullen. Het maken van tegengif begint al thuis door de kinderen van jongs-af-aan een opvoeding mee te geven die hen in staat stelt met woorden dragers van andere meningen tegemoet te treden.”

8 Comments

 1. En nu in klare taal… Teveel geblaat, te weinig wol Robbert.

  Praat weer eens zoals de mensen op straat praten, met: “Maar een diverse stad kan alleen gedijen als we ook overeenstemming hebben over wezenlijke kernwaarden die voor ons allen gelden” raak je ze namelijk kwijt.

  Mensen willen geen bestuurstaal horen. Al begrijp ik je moeite om het anders te formuleren. Pluche-taal is deel geworden van je dagelijks leven.

  Zeg het zo eens bijvoorbeeld: Iedereen mag hier wonen. Maar we houden ons wel aan de regels die we met zijn allen hebben afgesproken. Houdt je je daar niet aan, ga je subiet het land uit/de gevangenis in.

  Volgens mij zeg ik hetzelfde als jij, maar wordt mijn boodschap gelezen en begrepen.

  Dat mis ik, ook in de reacties op de moord op TvG. Klare taal. En dat hoeft niet perse krachtig te zijn, maar duidelijk in al zijn eenvoud. Ik hoor veel en veel en veel te veel betuurstaal, en dat is jammer.

 2. Eeeh… ff goed lezen: het zijn quotes van Aboutaleb, niet van mij 🙂

  Volgens mij staat het er, hoor: “gedraag je of flikker op, marokanen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid bij het opvoeden van hun kinderen”.

 3. Ja Robbert, gelijk heb je : over de opvoeding van kinderen.
  Ik ben het helemaal eens om de kinderen al mee te geven dat niemand uitverkoren is.
  Je moeder.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…