R.O.T.

265 views
1 minuut leestijd
Start

Op weg naar de opening van de arthoteek Karel de Groot aan de Groenezoom besluit ik de tram te nemen vanaf Rotterdam CS. Ik sta in het zonnetje te wachten, en zie dat medewerkers van de RET hetzetlde doen.  Na een half uur begin ik te denken dat lijn 20 misschien niet zal rijden. Ik vraag het aan wat medewerkers, maar ze bezweren me dat 'ie onderweg is. Na nog een kwartier hoor ik dat tram 20 weliswaar rijdt, maar vanaf het Wilhelminaplein. Kan dat nou niet ergens aangegeven worden, denk ik dan. Een paar minuten later wacht ik op het Wilhelminaplein op lijn 20. Op de lichtkrant staat aangegeven dat lijn 20 nog 25 minuten op zich laat wachten. Net als ik besluit een taxi te bellen, komt tram 20 over de Erasmusbrug aanrijden. Ik vraag een ret-medewerker hoe het zit. Hij adviseert mij nooit op de lichtkranten te letten, want die doen het nooit goed. Volgens mij heeft de RET dezelfde communicatiemedewerker in dienst die een tijd geleden bij de NS werkte. "Dames en heren, deze trein staat stil". "De trein rijdt vandaag niet.". Dat soort werk. 

Hoewel Karel de Groot al in 1993 is overleden weten veel mensen zijn kunst, en die van zijn kinderen graag te vinden. Bij de galerie en kunstuitleen Karel de Groot is het dan ook zo gezellig dat niemand in de gaten heeft dat ik te laat ben. Gelukkig ben ik zelfs nog op tijd om het slot van de wielerronde van Vreewijk mee te maken. Ik kom er wat bekenden tegen en drink wat bier met ze. In het zonnetje genieten we van mooi Vreewijk.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…