Rectificatie

381 views
1 minuut leestijd
Start

Vandaag een bijzondere dag: ik gaf een gastles op het Bonaventuracollege in Leiden. Deze school is de opvolger van mijn oude school; het Agnes College, eerder de RK Agnes Scholengemeenschap. Ik mocht vertellen over hoe het is om bestuurder te zijn, en hoe dat nou allemaal gekomen is. Er zijn vast nog veel meer Agnessers die in de politiek verzeild zijn geraakt; het was een school waar veel aan politiek gedaan werd. Ik herinner me er in ieder geval één, die ik nu ook nog wel eens spreek: Rabin Baldewsingh, waarmee ik aan het begin van de jaren ’80 nog een discussiebijeenkomst over de atoombom heb georganiseerd.

De docent, Henk Postma, herinnerde mij eraan dat er een onvolledigheid op mijn weblog staat; in 2005 schreef ik immers dat ik zijn lessen niet hoefde te volgen, omdat ik een leerlingenstatuut aan het schrijven was. Hij wacht nog steeds op de resultaten daarvan. Waarvan akte.

Na de gastles heb ik nog wat herinneringen opgehaald met een aantal docenten die vijfentwintig jaar geleden ook op het Agnes rondliepen: Nico Koek, Max Bayer. Het was een feestelijke middag!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…