/

René Cuperus verkiesbaar!

367 views
1 minuut leestijd
Start

Eén van de aardige dingen van het lidmaatschap van een brede volkspartij als de PvdA is dat je nog eens ergens over kan discussieren. Het is niet onbekend dat er traditioneel verschillende meningen leven over belangrijke zaken. Recent is dat weer eens tot uiting gekomen bij de discussie over integratie. Ook over Europa liggen de meningen verdeeld. Het zijn weliswaar meestal nuanceverschillen, maar genoeg stof voor een pittig debat. Voor mij – als één van de bedenkers van de campagne “Europa, best belangrijk” natuurlijk erg grappig om te zien dat de aannames van onze campagne (de meeste mensen staan positief en geinteresseerd ten opzichte van Europa, maar de discussie wordt vooral bepaald door de extremere voor- en tegenstanders), nog steeds gelden.

We hebben het allemaal kunnen meemaken tijdens de lijsttrekkersverkiezingen, maar vooral in de meta-discussie daarover op de blogs en in de kranten. Uiteindelijk is Berman lijsttrekker geworden (gelukkig had ik hem óók op één gezet) en is er een heel redelijk verkiezingsprogramma waarin ambtie, kritiek, hoop en haalbaarheid hebben gevonden.

Helaas is de lijst voor de Europese verkiezingen minder in balans. Nogal wat “Europi’s “, en bij de eerste 3 (en met de peilingen van vandaag komen we gewoon niet verder dan 3) géén nieuwe gezichten. Terwijl ik me toch kan voorstellen dat er van de fractie andere dingen worden verwacht dan de afgelopen periode. Stevigere inhoudelijke Nederlandse lobby’s, en meer pogingen om in nederland meer mensen bij Europa te betrekken.

René Cuperus heeft opvattingen die meer bij het verkiezingsprogramma passen dan veel van de anderen. Hij draagt die mening al jaren uit. Hij is niet bang voor het publieke debat kent de partij beter dan veel anderen. Hij hoort op een verkiesbare plaats te staan! Op 3!

2 Comments

  1. Robert en waarom ga jij niet in de Eurpese parlement? We missen je in Feyenoord en je moet behouden blijven voor de politiek!

  2. Hij kent de partij goed maar snapt niets van Europa, en ook weinig van wat er echt leeft in Nederland.
    Het verhuis circus waar hij terecht over protesteerd is iets waar de PvdA Eurodelegatie al jaren tegen strijd, en serieuzer dan de andere partijen… Maar Cuperus zijn bewering dat hij er wel even een spaak in gaat steken en dat hij lekker niet naar straatsburg gaat is onzin. Ik verwacht van mijn PvdA volksvertegenwoordigers dat ze aan de stemmingen deelnemen, en die zijn nu eenmaal in Straatsburg.
    Zelfs al heb je wel vertrouwen in Cuperus dan nog moet je toegeven dat de voorgestelde nummer 3, Jan Cremers, kwaliteiten heeft die tijdens de ergste economische crisis in jaren harder nodig zijn, namelijk een goed inzicht in het creeren en beschermen van banen en goede arbeidsomstandigheden.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…