//

RGL en VJN, KV en ARHI HW. En KD.

347 views
1 minuut leestijd
Start

Gisteren lange en belangrijke zit bij PS. Natuurlijk werd Kirsten Verdel geinstalleerd (en beleefde haar eerste politieke overwinning), maar ook waren er de algemene beschouwingen (waarin Martin Huls zijn 12 punten voor Zuid-Holland presenteerde), maar er was ook het belangrijke debat over de Rijn-Gouwelijn. Een gigantisch project, waar behoorlijke financiele risico’s mee gemoeid zijn. Tot een minuut voordat mijn vlucht naar Tel Aviv vertrekt, word ik nog telefonisch over de voortgang op de hoogte gehouden, maar het einde verneem ik pas als ik om 01.00 aankom. Een enorme prestatie van Jeltje, maar ook van Martin en Jan Evert om dit belangrijke dossier zo ver te krijgen!

Ander belangrijk nieuws was dat GS -terecht- hebben besloten de herindeling van de Hoekse Waard stop te zetten. Terecht. We hadden al eerder onze vraagtekens bij deze herindeling gezet. In de 12 punten van de PvdA wordt nu dan ook gezegd dat herindelingen vanaf nu alleen nog van onderop mogen komen. Als de raden niet willen, gaan wij ze niet doordrijven.

Ik ben even een week in Israel voor een conferentie, maar zal proberen af en toe wat te schrijven.

Citaat uit de Algemene Beschouwingen:

De PvdA wil stimuleren dat mensen elkaar ontmoeten: een sociale infrastructuur, een economische infrastructuur, zelfs religieuze en culturele infrastructuren moeten door ons ondersteund worden. In dat kader juichen wij het initiatief van de CDK toe om burgemeesters en fractievoorzitters om de tafel te krijgen rond deze onderwerpen. Dat verdient navolging. Niet alleen door de kring breder te maken, maar ook door naast islamitische, ook christelijke en andere organisaties erbij te betrekken. Wat we moeten doorbreken is het “wij-zij”denken, bijvoorbeeld zoals dat soms door de regering soms rond minderheden wordt gepropageerd. Kijk naar de brief van Verdonk over een toelatingsregeling voor Antillianen. Net zo min als we Limburgers die ons niet aanstaan Zuid-Holland uitzetten kan het niet zo zijn we Antilliaanse Nederlanders die geen werk hebben Nederland uitzetten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…