schorem

388 views
1 minuut leestijd
Start

Schorem is het, die gasten die de zaak in treinen zo verzieken. Ook in Zuid-Holland hebben we er genoeg van; voor ons reden om voor teams van controleurs te zijn die verschillende probleemtrajecten aanpakken. De tragiek is dat de provincie op dit gebied maar beperkte bevoegdheden heeft. Ik ben er zelf voorstander van dat de provincie ook waar ze geen expliciete bevoegdheden heeft in ieder geval haar signalerende functie gebruikt, en bij gemeentes en rijk gaat lobbyen en coordineren om zaken geregeld te krijgen. Waar we wel een bevoegdheid hebben is bij jeugdhulpverlening. Vandaar dat in het coalitie-accoord extra aandacht gevraagd wordt voor preventief jeugdbeleid en opvoedingsondersteuning.

Het zijn trouwens niet alleen marokkaanse randgroepjongeren die gevaarlijk zijn: apen van 1 pond kunnen er ook wat van: apen van 1 pond. gevaarlijk.

2 Comments

  1. Als je de Volkskrant van vandaag hebt gelezen, weet je dat die elitaire opmerking over Marokkaanse randgroepjongeren erg kort door de bocht is.

    Het zijn voornamelijk domme, blanke jochies die zich misdragen op dat lijntje.

  2. Ah, sorry. Ik was in de war met lijn 11 😉 Maar goed. Volkskrant on-line gelezen, niets gevonden. Leuk dat je mijn opmerkingen elitair noemt!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…