Simsalabim: het vervolg

99 views
1 minuut leestijd
Start

 Naar aanleiding van mijn artikel in de Staatscourant van afgelopen woensdag heeft de PvdA in de Tweede Kamer vragen gesteld (link volgt). Vanochtend was woordvoerder Jan Boelhouwer op de radio, en daarover verscheen het volgende bericht op de site van RTV West:

PvdA beschuldigt Franssen van machtsmisbruik

DEN HAAG – De PvdA in de Tweede Kamer wil dat minister Remkes de Commissaris van de Koningin Franssen ter verantwoording roept. Franssen heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan machtsmisbruik door op grote schaal waarnemend burgemeesters te benoemen, zegt het PvdA-Kamerlid Boelhouwer.

In een kwart van de gemeenten in Zuid-Holland dragen tijdelijke krachten de ambtsketen, terwijl steden als Rijnwoude en Zevenhuizen zelf een vaste burgemeester hadden gewild.

De Commissaris van de Koningin zou zijn bevoegdheden misbruiken om herindelingen door te drukken. Minister Remkes moet een einde maken aan deze achterkamertjespolitiek, zegt Boelhouwer.

Update

Franssen wil pas na woensdag op de aantijgingen reageren nadat het onderwerp ter sprake is gekomen in een vergadering van Provinciale Staten.

1 Comment

  1. Ik ben het met Franssen eens. Als voorbereiding op de door de bevolking gekozen burgemeester zouden alleen maar waarnemers worden benoemd . Of wil de PVDA dat wederom tegenhouden ?

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…