/

Sjoelbakken

327 views
1 minuut leestijd
Start

Een andere naam voor een mop verteld in een synagoge: sjoelbak. Vandaag was Jom Kippoer, dus de hele synagoge zat vol met mensen die een bijdrage leverden aan de filevrijdag. Een heel oud mopje is:

De directeur van een grote financiële instelling zegt tegen z’n secretaresse “morgen is het Jom Kippur, de heiligste dag voor de Joden. Wat er ook gebeurt, ik wil niet gestoord worden!”. De volgende dag breekt er paniek uit, en moet er toch een bode naar de synagoge gestuurd worden. “Ik heb toch gezegd dat ik niet gestoord wilde worden!?” buldert de directeur. “Maar…” sputtert de bode “CMI staat op 80!”. “Onmiddellijk verkopen!” roept de directeur. “Hier in sjoel staan ze al op 60”.

Het had zich vandaag kunnen afspelen. Maar ik moet zeggen dat de manier waarop Bos en Wellink er bovenop zitten, wel rust brengt in de tent. Ik ben ook zó blij dat de PvdA op financiën zit. Juist in deze tijd laten we zo zien dat we én er zijn voor de individuele spaarders, én de financiële instellingen aanpakken en steunen waar we kunnen. Kortom: sterk en sociaal.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…