Slopen in Vreewijk

329 views
1 minuut leestijd
Start

Huisraad

Aan het eind van de middag krijg ik een telefoontje van deelraadslid Simon Blanken: er staat nogal wat troep op de straat in Vreewijk, en dat kan een gevaarlijke situatie opleveren. Ik fiets langs en kom er achter dat er na een ontruiming nogal wat spullen op de stoep zijn achtergebleven. Het is een verdrietig gezicht. Er ligt allemaal huisraad. Kerstversieringen die misschien die ochtend nog aan de muur hingen. Wat er mis is gegaan weet niemand: normaal gesproken wordt bij een uitzetting zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met persoonlijke eigendommen.

Baruch en zijn handel

Als ik er na een bewonersavond in Bloemhof nog eens langsrij, zie ik dat mensen in en uit het huis kruipen en besluiten we dat de spullen een gevaarlijke situatie opleveren. Na wat telefoontjes met de eigenaar, de politie en de Roteb komt de eigenaar van het pand de boel dichttimmeren, en staan we opeens om 11.00 uur ’s avonds met zijn allen een kraakwagen vol te laden met 30 kubieke meter huisraad.

Roteb, Com Wonen en Deelgemeente Feijenoord

Op zich is het gezellig, en er wordt hard gewerkt door Roteb, Simon, Com Wonen (Margriet Drijver zélf bedient de kraakinstallatie van de wagen) en twee aangewaaide oud-ijzerzoekers. Af en toe worden we toch wat mistroostig. Zeker als er een doos met Lego Duplo in de kraakwagen verdwijnt staan we er allemaal naar te kijken. We redden wat persoonlijke eigendommen (zoals een kentekenbewijs en wat brieven), maar stap voor stap verdwijnt een heel huis in de kraakwagen. Verdrietig dat het zo ver kan komen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…