Socker Kinetic en -alweer- ja hoor…

292 views
1 minuut leestijd
Start

socker kinetic

Er was eens een deelgemeente die iets zocht om slooplocaties op te fleuren, het liefst met dingen de de wat oudere jeugd konden vermaken. Er was ook eens een student Industrieel Ontwerp die een afstudeeropdracht zocht. Het is de SoccerKinetic geworden. Dat is een verplaatsbare voetbalwand waar jongeren alleen of met elkaar hun voetbaltraptechnieken kunnen oefenen. Gisteren nam ik de SoccerKinetic officieel in gebruik. Ik kan er eindeloos over praten, maar het beste is als je even googelt, nog beter is als je gaat kijken op de Valkeniersweide. Let dan ook nog even op hoe de honden daar uitgelaten worden. Daar gaat wat verandering in komen. De mogelijkheden om honden vrij te laten lopen worden namelijk verruimd.

Dat is een moeilijke beslissing geweest. Ik heb daarvoor verschillende gesprekken gevoerd met hondenbezitters en andere gebruikers van het park, en met andere omwonenden. In de laatste commissie Katendrecht-Vreewijk is besloten het participatietraject tegen het licht te houden. Graag. Ik kan er met smaak over vertellen.  Een aantal hondenbezitters is enorm boos, ondanks de verruiming van de mogelijkheden. Er worden door sommigen van hen wel wat vreemde argumenten gebruikt: het mooiste vond ik de mevrouw die beweerde dat de poep niet afkomstig was van honden (en zeker niet van háár hond, want die poept nauwelijks, en dan alleen kleine drolletjes), maar van "de Turken" die in de Valkeniersweide zitten te barbecuen. Iemand anders gaf ook een bijzondere analyse van het beleid van de deelgemeente om hondenpoep strenger aan te pakken: "in Feijenoord wonen veel allochtonen, en die hebben geen honden. Die allochtonen stemmen allemaal PvdA, en daarom is de PvdA zo tegen de hondenpoep". Ja vast. En autochtonen vinden het namelijk heerlijk als hun gang onder de smurrie ligt!

1 Comment

 1. Erg leuk die SoccerKinetic maar na de feestelijke plaatsing op woensdag 7 februari 2007 is er maar weinig gebruik van gemaakt. Rest mij de vraag waarom de plaatsing van het betreffende speeltuig welke tijdelijk op de valkeniersweide is geplaatst op de kosten van de belastingbetaler gevierd moest worden, om maar te zwijgen over overige kosten die dit ding met zich mee heeft gebracht.

  Als deze trend zich voortzet dan zal bij de plaatsing van de volgende glijbaan wel een nationale feestdag worden uitgeroepen .En dan nog wat, op woensdag 31 januari 2006 is er via een informatiefolder die huis aan huis verstrekt is aangegeven wat de plannen voor de valkeniersweide waren. Letterlijk geciteerd uit deze folder is de volgende zin: Van 1 februari 2007 tot 1 mei 2007 mogen honden overal in het park los lopen. Maar wat schetst mijn verbazing op 28 februari 2007 worden er in tegenstelling tot eerdere afspraken rondom de SoccerKinetic borden geplaatst met de tekst verboden voor honden, over betrouwbaar bestuur gesproken!

  Met de stelling van de vrouw die tijdens het betreffende overleg aangaf dat de uitwerpselen van menselijke afkomst zouden zijn kan ik het niet eens zijn, alhoewel ik denk dat niemand voor 100% kan uitsluiten dat de achtergelaten uitwerpselen niet ten dele worden achtergelaten door mensen. Dat terzijde blijft het feit dat voornamelijk in de zomermaanden veel afval zoals bierblikjes, voedselafval, glas, e.d.op de valkeniersweide worden achtergelaten. Hondenpoep is dus niet het enige probleem!

  Dan vraag ik mij nog af of het college wel beseft wat de gevolgen zullen zijn als de plannen zijn uitgevoerd. Ik denk dat de bewoners uit de wijk naast het park te maken gaan krijgen met o.a. hangjongeren, toenemende criminaliteit,en drugsgerelateerde overlast. ik hoop het niet maar ik denk dat er na de plaatsing van de extra voorzieningen er een soort van no go area zal ontstaan. In het verleden is er op diezelfde locatie een klimspeeltuig door de gemeente verwijderd omdat deze de ongewenste elementen van onze samenlevening aantrok, heroinespuiten lagen in de bijbehorende zandbak. Nu anno 2007 kunnen wij dus concluderen dat er geen lering is getrokken uit het verleden.

  In de planning staat ook een voetbalveld van kunstgras gepland, hoezo geldverspilling , nee hoor het is heel normaal om op de kosten van de belastingbetaler een kunstgrasvoetbalveld aan te leggen in een park dat 90% uit gras bestaat!

  Ik ben van mening dat de herindeling van de valkeniersweide een ondoordacht geldverslindend en volkomen overbodig project is. Als iemand mij kan uitleggen dat dit niet zo is vind ik dat een knappe meid of jongen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…