/

Stage (dag II)

272 views
2 minuten leestijd
Start

di 8 aug. `06. Robbert Baruch in gesprek.

Gisteren liep ik stage bij Martin Huls; vandaag liep Martin Huls stage bij mij. We hebben een aantal huisbezoeken meegemaakt van het interventie-team, zijn uitgebreid ingegaan op de hotspot-aanpak, hebben een spreekuur voor wijkbewoners gehad, en hebben de avond meegereden met de politie. Het was erg interessant, ook voor mij. Vooral het spreekuur, waar Johan Herman een verslag van schreef:

Op dinsdag 8 augustus hield Robbert Baruch ( Dagelijks Bestuurder ) en Jos van der Velde ( Wijkregisseur van Hillesluis ) speeruur in Hillesluis, en wel aan de Beijerlandselaan 34, of tewel de Boulevardwinkel. Het spreekuur was van 19.00 tot 20.00 uur. Dit spreekuur is eens in de drie maanden ( ik vindt het wat weinig ). De koffie en thee stonden klaar. Wel moet ik zeggen dat deze avond een groot succes was, er kwamen namelijk 14 bezoekers binnen voor een gesprek. Er werden door beiden heren aardig wat aantekeningen gemaakt, en de klachten waren van vele soorten, makkelijke en moeilijke. Maar ja, dat heb je de van als je een Dagelijks Bestuurder en Wijkregisseur bent. Op dit spreekuur kunt u terecht met al uw vragen, klachten of ideeën. Al vind ik een uurtje spreekuur wat weinig. Hier alvast mijn ideeën, maar de winkel kenbaarder, want ik zou het zo voorbij lopen, als ik niet wist waar deze Boulevardwinkel gevestigd was. Ik denk dat deze winkel wel toekomst heeft, als deze winkel blijft bestaan. Want u weet het, de winkelpanden op de Boulevard Zuid wisselen nog al eens van eigenaar.

di 8 aug. `06. Robbert Baruch & Jos v.d. Velde Nou, ik vind één uur in de drie maanden vooral wat weinig. Daarom doen we er dan ook veel meer aan om mensen te bereiken, en mensen de mogelijkheid te geven óns te bereiken. We hebben drie keer per maand een spreekuur. Iedere keer in een andere wijk. In drie maanden doen we dus de hele deelgemeente. Daarnaast heb je andere manieren om met bestuurders en de deelgemeente in contact te komen:

  • klachten over buitenruimte kan je melden via 0800-1545
  • de wijkregisseur heeft een netwerk in de wijk en in de deelgemeente, kan je vaak verder helpen
  • de wijkagent kan je ook op het juiste spoor brengen
  • de bewonersorganisatie weet ook vaak waar je moet zijn
  • je kan direct met een bestuurder een afspraak maken

Met enige regelmaat blijven we ook langer dan dat éne uurtje. Bij mijn spreekuur in Feijenoord, bijvoorbeeld, was ik pas tegen enen thuis. Maar gisteren hadden we om acht uur alweer een volgende afspraak. Overigens is met mensen die niet genoeg tijd hadden om te bespreken wat ze wilden bespreken ook weer een vervolgafspraak gemaakt.

Nog een kleine overwinning gevierd vandaag: bij de Feijenoorddijk was een ontoelaatbaar gevaarlijke sitiuatie ontstaan door niet-opgeruimd sloopwerk, en slechte beveiliging. Met hulp en inzet van de wijkregisseur en de verantwoordelijken bij de sector wijken en veiligheid is de situatie daar prompt verbeterd. Verder ben ik natuurlijk ook erg geschrokken van het verhaal dat de platanen die op de Afrikaandermarkt moeten komen het minder goed doen dan gedacht, en dat het daarom nog wel even kan duren voordat het gaat gebeuren. Daar gaan we snel achteraan. Aan de andere kant: kudo's voor collega Dagmar Oudshoorn voor http://www.ad.nl/rotterdam/stad/article526824.ece. Martin en ik gaan er donderdag een kijkje nemen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…